Wij bieden antwoord op de volgende vragen:

Wat is de waarde (prijs) van mijn bedrijf?

Ondernemers hebben veelal geen goed inzicht in de waarde van hun bedrijf. Dit komt door de complexe en ondoorzichtige materie die wordt toegepast bij het bepalen van de waarde. Om ondernemers meer inzicht te geven in dit onderwerp schreven we het boek “Vraagprijs of prijsvraag?!”.

De waarde van uw bedrijf

De waarde van uw bedrijf is afhankelijk van een groot aantal factoren. Wat zijn de succesfactoren, markt- en bedrijfsrisico’s, en waar zitten de sterke en minder sterke kanten van het bedrijf? Allemaal zaken die van invloed zijn op de toekomstige te verwachten opbrengsten voor uw bedrijf.

Waardebepaling van uw bedrijf?

Adcorporate heeft zich gespecialiseerd in het bepalen van de waarde van bedrijven. Wilt u een reëel beeld van de waarde en prijs van uw bedrijf? Dan kunnen wij u daarbij verder helpen.

sluiten
Is er een koper voor mijn bedrijf?

Gericht op zoek naar de juiste koper

Over het algemeen zijn er voldoende ondernemers te vinden die uw bedrijf zouden ‘willen’ overnemen. Het aantal ‘geschikte’  kopers is echter wel vaak beperkt. U wilt uw bedrijf met een goed gevoel kunnen overdragen. Waarschijnlijk heeft u zelf al een beeld van wat voor soort koper het zou moeten zijn. In overleg met u maken we graag een compleet profiel, waarmee we gericht op zoek gaan naar de juiste koper.     

Wij vinden uw koper relatief snel

Adcorporate vindt gemiddeld binnen 3 maanden een ‘geschikte’ koper. Dat wil zeggen: een koper met de juiste competenties, de benodigde financiële middelen en een koper waarmee u een klik heeft. Kortom: een koper die past in het profiel. In vergelijking tot andere partijen vinden wij uw koper relatief snel. Dit dankzij een actieve inzet van ons uitgebreide netwerk.

sluiten
Hoe snel verloopt het verkoopproces?

Een volledig overnametraject, van acquisitie tot afronding, duurt bij Adcorporate gemiddeld 7 tot 8 maanden. Vergeleken met andere partijen is dit relatief snel.

Bedrijfsovername in 4 fases

We verdelen het proces van bedrijfsovername in 4 fases: acquisitie, voorbereiding, onderhandeling en afronding. Het vinden van een koper (acquisitie) duurt gemiddeld 3 maanden. De daaropvolgende voorbereiding en onderhandelingen duren in totaal ook gemiddeld 3 maanden. Voor het afronden van de overdacht staat 1 tot 2 maanden.

sluiten
Waarom zou ik Adcorporate inschakelen?

U wilt uw bedrijf met een tevreden gevoel verkopen en wij bieden de gewenste begeleiding. Betrokken en deskundig, op basis van uw persoonlijke situatie. Onderschat het proces niet. Een bedrijfsoverdracht is een complex en emotioneel traject.

Ondersteuning voor een succesvol overnametraject 

Met een goede adviseur aan uw zijde vergroot u de kans op een succesvolle verkoop. Wij zijn niet deal-gedreven. Bij een succesvol overnametraject hoort ook een tevreden koper.     

U kunt ons inschakelen voor het totaaltraject: vanaf het vinden van potentiële kopers tot het regisseren van de totale bedrijfsovername.

Geslaagde transacties binnen relatief korte termijn

Adcorporate hanteert al meer dan 10 jaar dezelfde aanpak, en deze levert doorlopend concrete resultaten op. Geslaagde transacties, binnen een relatief korte termijn. Kortom: een transactie waar u tevreden over bent. Wij stellen uw belang namelijk voorop. Voor ervaringen van andere verkopende partijen met Adcorporate verwijzen we graag naar onze referenties.

sluiten
Wat zijn de kosten bij verkoopbegeleiding?

Adcorporate stelt uw belang voorop. Daarom werken we niet op basis van ‘no cure, no pay’. Ons doel is niet om enkel tot een transactie te komen. We streven naar een kwalitatief goede deal. U dient een goed gevoel te hebben bij de verkoop van uw bedrijf. 

Weten waar u aan toe bent 

Bij Adcorporate weet u waar u aan toe bent. In beginsel betaalt u voor de acquisitie- en voorbereidingsfase. Daarbij werken we met een vast uurtarief. Hiermee voorkomen we discussie (achteraf) over de hoogte van de vergoedingen. Vanaf de onderhandelingsfase werken we met een vast bedrag en u betaalt eventueel een vooraf overeengekomen toeslag (succesfee). Dit geldt alleen wanneer onze inzet duidelijk succesvol is gebleken.

Bij partijen die wel op basis van "no cure, no pay" werken, loopt u het risico dat u te maken krijgt met belangenverstrengeling. Uw belangen lopen hierdoor niet parallel met die van de adviseur. Dit kan en mag natuurlijk niet de bedoeling zijn. Vandaar dat het verkopen van een bedrijf ook een investering van u als ondernemer vraagt. 

Duidelijke planning met ‘klikmomenten’

Gedurende het traject informeren wij u regelmatig over onze werkwijze en de kosten. In de offerte stellen we een duidelijke planning op, inclusief zogenoemde ‘klikmomenten’. Op deze momenten bepalen we samen met u waar we staan in het proces en we bieden u de mogelijkheid om een ‘go’ of ‘no go’ te geven voor het verdere traject.

sluiten
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten