“Binnen twee maanden stond de handtekening op papier”
Lees verder.

Bedrijfsovername begeleiding.

Een bedrijf kopen of een bedrijf verkopen is een grote stap. Bij een bedrijfsovername komt heel wat kijken en als ondernemer wilt u dat de overname goed wordt geregeld. Waarom is het belangrijk om te kiezen voor de juiste bedrijfsovername begeleiding?

 

Wat is bedrijfsovername begeleiding?

Begeleiding bij bedrijfsovername is een specialistisch vak en vraagt om kennis van verschillende aspecten: juridisch, financieel en bedrijfseconomisch. Daarnaast speelt het menselijke aspect een belangrijke rol, vanwege de emoties die komen kijken bij een bedrijfsoverdracht. Het ‘managen’ van deze emoties is een belangrijke taak bij de begeleiding gedurende een bedrijfsovername. Adcorporate geeft hierin gewoon het beste advies en ondersteunt u in dit traject. Wij leggen graag uit wat wij voor u kunnen betekenen.

De toegevoegde waarde

Wanneer u de keuze maakt voor bedrijfsovername begeleiding, dan is het prettig om te weten waar u aan toe bent. Wat is precies de toegevoegde waarde van een adviseur?

1) Het uitvoeren van een onderbouwde waardebepaling
U krijgt inzicht in de waarde van uw onderneming en op basis daarvan kan een weloverwogen vraagprijs worden bepaald. Wij kunnen voor u de waarde van een bedrijf bepalen.

2) Het vinden van de juiste koper
Bij bedrijfsovername begeleiding gaat een adviseur voor u op zoek naar kopers met voldoende organisatorische en commerciële capaciteiten en financiële middelen.

3) Het voeren van de onderhandelingen
De onderhandelingen met kandidaat-kopers worden namens u gevoerd, met als belangrijkste onderwerpen de structuur van de overname en de koopsom.

4) Juridische en fiscale begeleiding bij bedrijfsovername
U wordt begeleid bij het maken van beslissingen op juridisch en fiscaal gebied.

5) Het afronden van de bedrijfsoverdracht
Heeft u overeenstemming bereikt met de koper, dan worden de afspraken vastgelegd in een intentieverklaring. Tot slot wordt het overnamecontract opgesteld waarna u bij de notaris de aandelen overdraagt en de koopsom in ontvangst neemt.

Neem contact op

Waarom Adcorporate?

Adcorporate biedt specifieke bedrijfsovername begeleiding, afgestemd op uw persoonlijke situatie. We werken niet volgens één vaste aanpak.  Waarom Adcorporate als bedrijfsovername adviseur?

  • Betrokken en persoonlijke advies
  • Gedegen en eerlijk advies op basis van uw situatie
  • Vooraf duidelijkheid over wat u kunt verwachten van het traject, evenals de verwachte doorlooptijd, koopprijs en betalingsstructuur
  • Goede samenwerking met andere specialisten (jurist, fiscalist en notaris) gedurende het traject
  • Geslaagde transacties, binnen een relatief korte termijn

Lees meer over Adcorporate om te weten wat wij zoal doen. Behoefte aan meer informatie over de ins en outs van een bedrijfsoverdracht? Bestel ons boek Vraagprijs of prijsvraag?!.

Wilt u contact met ons opnemen?.

Kom op de koffie.

Een goed adviesgesprek, met gewoon een kopje versgemalen Usawa Coffee. Bij Adcorporate nemen we graag de tijd voor u. Kom vrijblijvend langs en we bekijken samen wat uw mogelijkheden zijn. Of we komen naar u toe, wat u het prettigste vindt.

Bel 0492 – 370080 of Bel mij

Koffie