Bedrijfsovername begeleiding.

Een bedrijf kopen of een bedrijf verkopen is een grote stap. Bij een bedrijfsovername komt heel wat kijken en als ondernemer wilt u dat de overname goed wordt geregeld. Waarom is het belangrijk om te kiezen voor de juiste bedrijfsovername begeleiding?

Wat is bedrijfsovername begeleiding?

Begeleiding bij bedrijfsovername is een specialistisch vak en vraagt om kennis van verschillende aspecten: juridisch, financieel en bedrijfseconomisch. Daarnaast speelt het menselijke aspect een belangrijke rol, vanwege de emoties die komen kijken bij een bedrijfsoverdracht. Het ‘managen’ van deze emoties is een belangrijke taak bij bedrijfsovername begeleiding.

Toegevoegde waarde van bedrijfsovername begeleiding

Wanneer u de keuze maakt voor bedrijfsovername begeleiding, dan is het prettig om te weten waar u aan toe bent. Wat is precies de toegevoegde waarde van bedrijfsovername begeleiding?

1) Het uitvoeren van een onderbouwde waardebepaling
U krijgt inzicht in de waarde van uw onderneming en op basis daarvan kan een weloverwogen vraagprijs worden bepaald.

2) Het vinden van de juiste koper
Bij bedrijfsovername begeleiding gaat een adviseur voor u op zoek naar kopers met voldoende organisatorische en commerciële capaciteiten en financiële middelen.

3) Het voeren van de onderhandelingen
De onderhandelingen met kandidaat-kopers worden namens u gevoerd, met als belangrijkste onderwerpen de structuur van de overname en de koopsom.

4) Juridische en fiscale begeleiding bij bedrijfsovername
U wordt begeleid bij het maken van beslissingen op juridisch en fiscaal gebied.

5) Het afronden van de bedrijfsoverdracht
Heeft u overeenstemming bereikt met de koper, dan worden de afspraken vastgelegd in een intentieverklaring. Tot slot wordt het overnamecontract opgesteld waarna u bij de notaris de aandelen overdraagt en de koopsom in ontvangst neemt.

Waarom Adcorporate voor bedrijfsovername begeleiding?

Adcorporate biedt specifieke bedrijfsovername begeleiding, afgestemd op uw persoonlijke situatie. We werken niet volgens één vaste aanpak.  Waarom Adcorporate als bedrijfsovername adviseur?

  • Betrokken en persoonlijke bedrijfsovername begeleiding
  • Gedegen en eerlijk advies op basis van uw situatie
  • Vooraf duidelijkheid over wat u kunt verwachten van het traject, evenals de verwachte doorlooptijd, koopprijs en betalingsstructuur
  • Goede samenwerking met andere specialisten (jurist, fiscalist en notaris) gedurende het traject
  • Geslaagde transacties, binnen een relatief korte termijn

Lees meer over Adcorporate voor bedrijfsovername begeleiding. Behoefte aan meer informatie over de ins en outs van een bedrijfsoverdracht? Bestel ons boek Vraagprijs of prijsvraag?!.