“Onze accountant was degene die Adcorporate naar voren schoof”
Lees verder.

Bedrijfsovername.

Bij een bedrijfsovername komt heel wat kijken en als ondernemer wilt u dat de overname goed wordt geregeld. Adcorporate zet haar kennis en ervaring in en geeft advies over het juiste moment van een bedrijfsovername. Van het koppelen van de juiste koper aan de verkoper tot steun bij de verkoop van het familiebedrijf. Voor Adcorporate is dit heel gewoon. Transparant, van mens tot mens en altijd met het belang van de ondernemer voorop. Gewoon een tot in de puntjes verzorgd advies bij bedrijfsovername.

Begeleiding bij de overname van uw bedrijf

Een bedrijf kopen of verkopen doet u niet elke dag. Daarom is een goede adviseur die u begeleidt bij het gehele proces belangrijk. Zoiets vraagt om een goede voorbereiding en moet goed georganiseerd zijn. Adcorporate begeleidt bedrijfsovernames en geeft advies op juridisch, financieel en bedrijfseconomisch vlak. Daarnaast is het ‘managen’ van emoties die komen kijken bij een bedrijfsoverdracht een belangrijke taak, vooral bij een overname binnen de familie. Zomaar wat aspecten die komen kijken bij de overname van een bedrijf.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem dan contact met ons op.

De toegevoegde waarde van begeleiding bij een bedrijfsovername

Vanzelfsprekend beschikt Adcorporate over alle kennis en jarenlange ervaring wat nodig is om tot het beste advies te komen. Maar nog belangrijker is hoe deze kennis en ervaring ingezet wordt. Het is prettig te weten waar u aan toe bent. Als verkoper van uw onderneming zijn dit de toegevoegde waarden van begeleiding bij een bedrijfsovername:

  1. Een onderbouwde waardebepaling: we bepalen de waarde van uw onderneming, daarbij kijken wij naar de ontwikkeling van de afgelopen jaren en naar de toekomstige ontwikkelingen. Op basis van de waarde van het bedrijf kan een weloverwogen vraagprijs worden bepaald.
  2. De zoektocht naar de juiste koper: een adviseur van Adcorporate gaat voor u op zoek naar potentiële kopers met voldoende commerciële en organisatorische capaciteiten en financiële middelen. Er zijn verschillende type kopers: strategische partijen, management buyin kandidaten (MBI), investeringsmaatschappijen etc. Adcorporate gaat op zoek naar de juiste partij.
  3. Het voeren van de onderhandelingen met kandidaat-kopers: wij doen de gesprekken voor u, met als belangrijkste onderwerpen de structuur van de overname en de koopsom.
  4. Fiscale en juridische begeleiding bij de bedrijfsovername: u wordt begeleid en krijgt advies bij het maken van beslissingen op fiscaal en juridisch gebied. Met uw accountant brengen wij de fiscale gevolgen voor u als verkopende partij in beeld.
  5. Afronding van de bedrijfsoverdracht: na overeenstemming met de koper worden de afspraken vastgelegd in een intentieverklaring en kan het due diligence onderzoek gestart worden. Tegelijkertijd wordt gestart met het opstellen van het overnamecontract. U draagt bij de notaris de aandelen over en ontvangt de koopsom.

Waarom Adcorporate?

Aangezien wij niet volgens één vaste aanpak werken kunnen wij op iedere persoonlijke situatie inspelen voor kopers en voor verkopers. Daarmee bieden we specifieke begeleiding bij een bedrijfsovername. Redenen waarom u nog meer voor Adcorporate zou kiezen:

  • Betrokken en persoonlijke begeleiding.
  • Gedegen en eerlijk advies op basis van uw persoonlijke situatie en begrip voor emotionele aspecten.
  • Vooraf duidelijkheid over wat u kunt verwachten van het traject, evenals de verwachte doorlooptijd, koopprijs en betalingsstructuur.
  • Goede samenwerking met andere specialisten (jurist, fiscalist en notaris) gedurende het traject.
  • Geslaagde transacties, binnen een relatief korte termijn.

 

Meer informatie

Alles weten omtrent bedrijfsovername en bedrijfsoverdracht? Vraag dan snel een van de boeken van Adcorporate aan. Het boek “Bedrijf (ver)kopen?” bevat twee delen: bedrijf verkopen en bedrijf kopen. Hierin vindt u veel informatie over het (ver)kopen van een bedrijf en alles wat hierbij komt kijken. In het boek “Vraagprijs of prijsvraag?!” gaan we dieper in op de bedrijfsoverdracht. Het boek vormt een praktisch handboek voor ondernemers in het mkb.

Vul onderstaand formulier in en vraag het boek naar keuze aan.

Wilt u contact met ons opnemen?.

Kom op de koffie.

Een goed adviesgesprek, met gewoon een kopje versgemalen Usawa Coffee. Bij Adcorporate nemen we graag de tijd voor u. Kom vrijblijvend langs en we bekijken samen wat uw mogelijkheden zijn. Of we komen naar u toe, wat u het prettigste vindt.

Bel 0492 – 370080 of Bel mij

Koffie