Boeken Adcorporate.

Bedrijf (ver)kopen?

Een bedrijf beginnen, uitbouwen en vervolgens overdragen of ermee stoppen. Zo simpel als het klinkt, zo weerbarstig is de praktijk. In het eerste deel van het boek “Bedrijf verkopen” vindt u veel informatie over het verkopen van een bedrijf en alles wat hier bij komt kijken. Indien u voorbereid en geïnformeerd een verkooptraject in kunt gaan, weet u wat u mag en kunt verwachten. Dit geeft rust. Zo ook bevat het boek een 2e deel, “Bedrijf kopen”. Voor u als verkoper is het tevens van belang te weten wat er speelt bij een kopende partij. Wat de overwegingen zijn, hoe men zich oriënteert op een overname en wat de (im)materiële belangen zijn. Bij een geslaagde transactie gaat het er immers om dat zowel de belangen van de verkoper als de koper erkend worden. U als koper kunt zich inlezen in het aankoopproces, welke stappen te nemen zijn en met welke voorbereiding. Voor u is het eveneens van belang te weten hoe een verkoper in ditzelfde proces staat. Immers, zonder verkoper geen koper en vice versa.

Vraagprijs of prijsvraag?!

Elke ondernemer krijgt er vroeg of laat mee te maken: bedrijfsoverdracht. En hoewel veel ondernemers wel degelijk interesse hebben in de waarde van hun bedrijf, is de kennis van het onderwerp veelal beperkt. Vraagprijs of prijsvraag?! is dan ook een antwoord op de informatiebehoefte van talloze ondernemers in het mkb. Zij krijgen niet alleen inzicht in de ins en outs van een bedrijfsoverdracht, maar ook in de factoren die bepalend zijn voor de waarde van een onderneming. Het boek is gestoeld op de dagelijkse overnamepraktijk en vormt daardoor een praktisch handboek voor ondernemers in het mkb.

Opvolging en overdracht van familiebedrijven

Overdracht of verkoop zijn voor een familiebedrijf uiterst ingrijpende gebeurtenissen. Zakelijke overwegingen en emotionele aspecten strijden vaak met elkaar. De continuïteit van de onderneming én de sfeer in de familie staan op het spel. Een geslaagde overdracht is daarom veel waard. In Opvolging en overdracht van familiebedrijven schetsen Berrie Abelen en Wout van der Goot herkenbare uitdagingen voor alle hoofdrolspelers in het familiebedrijf, zoals de eigenaars, de verschillende adviseurs, opvolgers en overige familieleden. Ze presenteren de verschillende strategieën, de financiële keuzes en de belangrijkste succesfactoren. Ook besteden ze aandacht aan de noodopvolging, zoals bij echtscheiding of arbeidsongeschiktheid.

De 100 meestgestelde vragen bij bedrijfsoverdracht

Een bedrijfsoverdracht is niet iets wat ondernemers dagelijks meemaken. Het (ver)kopen van een bedrijf is ook niet iets wat u er even bij kunt doen vanwege de vele dimensies en complexiteit. Dit uit zich in de vele vragen die ondernemers stellen. Natuurlijk is dat ook helemaal niet raar als u niet precies weet hoe een bedrijfsoverdracht in zijn werk gaat. Daarom beantwoordt dit boek de honderd meestgestelde vragen bij een bedrijfsoverdracht. Vanaf de oriëntatie en bewustwording tot en met zaken die spelen na de overdracht. Zodat u goed voorbereid een aan- of verkooptraject in kan gaan.

Boeken aanvragen