Bedrijfsovername advies

Bij het kopen of verkopen van een bedrijf komt heel wat kijken. Als ondernemer wilt u dat uw bedrijfsovername goed wordt geregeld en dan is het raadzaam om te kiezen voor bedrijfsovername advies. Waarom is gedegen bedrijfsovername advies zo belangrijk?  

Wat is bedrijfsovername advies? 

Bedrijfsovername advies is een specialistisch vak wat vraagt om ruime kennis van verschillende aspecten. Een bedrijfsovername adviseur dient kennis te hebben van zowel juridische, financiële als bedrijfseconomische vraagstukken. Ook het menselijke aspect speelt een belangrijke rol. Bij bedrijfsovername advies krijgt de adviseur te maken met emoties van de betrokkenen. Het omgaan met deze emoties is een belangrijke taak. 

Waarom kiezen voor bedrijfsovername advies?

Kiest u voor bedrijfsovername advies, dan is het prettig om te weten waar u aan toe bent. Wat is precies de toegevoegde waarde? Wat levert gedegen bedrijfsovername advies op? 

1) Het uitvoeren van een onderbouwde waardebepaling 

Verkrijg inzicht in de waarde van uw onderneming; op basis hiervan wordt een weloverwogen vraagprijs bepaald. 

2) Het vinden van de juiste koper

Vergroot de kans op het vinden van de juiste koper; de bedrijfsovername adviseur zoekt naar kopers met voldoende financiële middelen, en organisatorische en commerciële capaciteiten.

3) Het voeren van de onderhandelingen

Het voeren van onderhandelingen met kandidaat-kopers wordt namens u gedaan,  waarbij gesproken wordt over de structuur van de overname en de koopsom.   

4) Juridisch en fiscaal advies

Met behulp van gedegen bedrijfsovername advies neemt u de juiste beslissingen op juridisch en fiscaal gebied.

5) Het afronden van de bedrijfsoverdracht 

Nadat u overeenstemming heeft bereikt met de koper, worden de afspraken vastgelegd in een intentieverklaring. Vervolgens wordt het overnamecontract opgesteld en bij de notaris draagt u de aandelen over en neemt u de koopsom in ontvangst.

Waarom Adcorporate voor uw bedrijfsovername advies?

Adcorporate biedt gedegen bedrijfsovername advies, afgestemd op uw persoonlijke situatie. Met uw keuze voor Adcorporate kiest u voor: 

  • Betrokken en persoonlijke begeleiding
  • Gedegen en eerlijk bedrijfsovername advies op basis van uw situatie 
  • Vooraf duidelijkheid over wat u kunt verwachten van het traject, evenals de verwachte doorlooptijd, koopprijs en betalingsstructuur 
  • Goede samenwerking met andere specialisten (jurist, fiscalist en notaris) gedurende het traject
  • Geslaagde transacties, binnen een relatief korte termijn

Lees meer over Adcorporate voor bedrijfsovername advies. Behoefte aan meer informatie over de ins en outs van een bedrijfsoverdracht? Bestel ons boek Vraagprijs of prijsvraag?!.

Bel ons 0492-370080
Stuur ons een mail
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. Instellingen Direct Accepteren
sluiten