“De overname verliep het gehele proces soepel dankzij de goede samenwerking”.

Chéry Wortelboer is sinds 1 juli trots directeur en eigenaar van Nijmeijer Koeltechniek bv. Het overnametraject doorliep hij als opdrachtgever van Adcorporate. “Het eerste gesprek was meteen goed. Ik merkte direct de deskundigheid waarnaar ik zocht. Een professioneel bedrijf kan daarnaast het hoofd koel houden terwijl jij gepassioneerd stappen wil zetten.”

Nieuwe weg inslaan
Chéry heeft altijd in loondienst gewerkt met de stiekeme droom om ooit ondernemer te worden. “Ik kom uit een ondernemersfamilie dus toen de accountant van Nijmeijer Koeltechniek mij tipte over deze positie, twijfelde ik geen moment.” Begin 2019 startte hij serieuze gesprekken. Nu, een half jaar later is hij eigenaar en directeur en heeft hij 30 mensen voor zich werken die positief zijn over de overname.

De overname
Liefde maakt blind en dat gold ook voor Chéry. “Ik wilde zo graag dat de overname doorging dat ik ongetwijfeld zaken over het hoofd zou hebben gezien als ik niet met Adcorporate had samengewerkt. De meerwaarde die zij bieden is alleen daar al in te vangen.” Naast deskundigheid en goede klik, was hij blij met het overzicht dat gehouden werd. “Ze zorgden voor vaart in een proces waar je zelf nog wel eens twijfelt en hielden het hoofd koel.”

Frisse wind
Een overname kan voor spanning zorgen. Voornamelijk voor de mensen op de werkvloer. Gelukkig merkt Chéry daar niks van. “Het was best spannend hoe de medewerkers zouden reageren. Het grondige onderzoek vooraf en de soepele overname in het algemeen, bleek een schot in de roos. Werknemers ervaren de overname als een frisse wind door het bedrijf en kwamen niet een keer voor verrassingen te staan.”

Adviserend contact
Bijna 5 maanden na de overname kijkt Chéry nog steeds met een goed gevoel terug. Hij heeft nog altijd contact met Adcorporate. Voor advies hoeft hij maar te bellen. En wanneer hij in de toekomst denkt over een externe groei of volgende overname weet hij waar aan te kloppen.

Terug naar overzicht.