Bedrijf verkopen advies.

Een bedrijf verkopen is niet zomaar iets, daar komt heel wat bij kijken. Als verkoper wilt u natuurlijk dat alles goed geregeld is en dat de overname succesvol verloopt. Hiervoor kunt u terecht bij Adcorporate. Wij begeleiden ondernemers bij overnametrajecten op een betrokken en persoonlijke manier en bieden het beste bedrijf verkopen advies op maat.

Contactformulier

Heeft u hulp nodig bij het verkopen van uw bedrijf? Wij helpen u hier graag bij. Neem via onderstaand formulier contact met ons op.

Waarom een bedrijfsovername adviseur?

Wanneer u een bedrijf gaat verkopen is het raadzaam om een goede adviseur in te schakelen voor advies en begeleiding bij het verkooptraject. Dit omdat de verkoop van een bedrijf een grote stap is en goed georganiseerd moet zijn. Naast dat een adviseur u gedurende het gehele overnametraject op financieel en bedrijfseconomisch gebied bijstaat, is het ‘managen’ van emoties ook een belangrijke taak voor een adviseur. Uit ervaring weten wij dat partijen die geen adviseur inschakelen uiteindelijk een minder goede deal doen. Een adviseur zorgt natuurlijk voor extra kosten, maar een goede adviseur verdient dit meer dan terug én zorgt bovendien voor rust in een spannend traject.

Bedrijfsovernametraject als verkoper

Een bedrijfsovername bestaat uit een traject van verschillende fases, namelijk een voorbereidingsfase, een acquisitiefase, een onderhandelingsfase en de verkoopfase en een nazorgfase. Tijdens deze verschillende fases kan Adcorporate advies op maat verzorgen bij het verkopen van het bedrijf. Het bedrijfsovernametraject hebben we hieronder samengevat in een aantal duidelijke stappen.

 1. Bewustwording en oriëntatie: Wanneer u uw bedrijf gaat verkopen wilt u natuurlijk dat het in goede handen terecht komt. Daarom is het van essentieel belang om na te denken over welke competenties de koper moet bezitten.
 2. Strategische analyse: Een zorgvuldige bedrijfs- en waardeanalyse is erg belangrijk. De waardeanalyse vormt de basis voor de vraagprijs. Wij van Adcorporate zorgen voor een professionele onderbouwing, zodat de maximale opbrengst bereikt kan worden.
 3. Voorbereiding: Tijdens de voorbereiding stellen we twee documenten op: een kort anoniem profiel en een uitgebreid verkoopmemorandum. Ook maken we een uitgekiend plan van aanpak.
 4. Acquisitie: Wanneer de voorbereidingen gedaan zijn, moet u in contact gebracht worden met potentiële kopers. We gaan op zoek naar geschikte kopers en gaan de afgesproken acties in het plan van aanpak uitvoeren. Heeft een partij interesse? Dan wordt deze door Adcorporate gescreend op achtergrond, reden interesse en beschikbare middelen, zodat wij enkel serieuze kandidaten informatie verstrekken.
 5. Onderhandeling: Als de juiste kandidaat gevonden is, moet er nog een deal gesloten worden. De koper en verkoper gaan in gesprek en behandelen een aantal belangrijke aspecten zoals het bedrijf, de markt, de toekomst, de prijs, maar ook juridische verplichtingen, garanties en alle overige voorwaarden.
 6. Afronding: Voordat het traject daadwerkelijk is afgerond moeten er nog een aantal dingen gebeuren. Denk hierbij aan een due diligenceonderzoek, de financiering voor de komende jaren en de koopovereenkomst.

Waarom Adcorporate voor bedrijf verkopen advies?

Adcorporate biedt specifieke begeleiding van A tot Z. Wij werken dus niet volgens één vaste aanpak, maar stemmen alles af op uw persoonlijke situatie. Hieronder hebben wij op een rijtje gezet waarom u voor bedrijf verkopen advies voor Adcorporate kunt kiezen.

 • Betrokken en deskundige begeleiding van A tot Z.
 • Eerlijk advies op basis van uw situatie.
 • Vooraf aan het traject duidelijkheid over wat u kunt verwachten.
 • Goede samenwerking met andere specialisten zoals notaris, jurist en fiscalist.
 • Geslaagde transacties binnen een relatief korte termijn.