“We gaan het nú doen, of helemaal niet”.

Wil Slenders heeft het ondernemen in zijn bloed zitten. Sinds 1995 heeft hij verschillende bedrijven opgericht, uitgebouwd en weer verkocht. Hij verkende vrij uiteenlopende branches, van transport tot huidverzorging. Binnen die laatste branche was Wil bijna 24 jaar eigenaar van SlendersBeauty, dat hij in september 2018 verkocht.

“Mijn vrouw Ineke was pedicure, maar kon moeilijk aan de juiste apparaten komen. Toen een leverancier pedicuremachines kwam langsbrengen, was ik toevallig een garage aan het bouwen voor mijn auto. Toen stelde hij voor om een groothandel in schoonheids- en voetverzorgingsproducten te beginnen in die garage”, schetst Wil de ontstaansgeschiedenis van SlendersBeauty. “Dat hebben we gedaan. Twee jaar later zijn mijn vrouw en ik voor onszelf begonnen.”

FD Gazellen

In de jaren die volgden wisten Wil en Ineke de groothandel verder uit te bouwen, waarna SlendersBeauty ook cursussen ging aanbieden. Het personeelsbestand groeide uit tot 8 medewerkers. Ook de crisis kon de groei van het bedrijf niet in de weg staan: in 2011 en 2012 wist SlendersBeauty zelfs de FD Gazellen Award als snelst groeiende bedrijf binnen te slepen. “Daarna hebben we besloten maar niet meer mee te doen, anders wonnen we ieder jaar”, grapt Wil.

Wil had altijd al een duidelijke visie over zijn bedrijf. “Ik heb altijd gezegd dat ik vóór mijn 55emet pensioen wilde. Daarom heb ik op mijn 53ede verkoop in gang gezet. Toen kwam ik toevallig iemand tegen die zijn bedrijf al via Adcorporate had verkocht. Die schoof Berrie Abelen naar voren”, vertelt Wil. “Berrie heeft vervolgens eigenlijk alles gedaan: waarderingen maken, advies geven, kopers zoeken… allemaal zaken die ik zelf niet had kunnen doen. En dat deed hij heel goed.”

Té snel

De koper was dan ook erg snel gevonden. Binnen twee weken wist Berrie een contact uit zijn netwerk te koppelen aan Wil. De deal leek snel rond te komen. “Misschien wel té snel,” vult Wil aan, “want we merkten dat de adviseur van de koper wat aan het rekken was. Die was zo’n snelle deal natuurlijk niet gewend en wilde duidelijk nog wat uren maken. Berrie signaleerde dat er onnodig tijd verkwist werd en legde een duidelijke keuze voor: we gaan het nú doen, of helemaal niet.” De handtekening volgde daarna wél snel.

Op 1 september was de deal helemaal rond, tot volle tevredenheid van Wil. “Ik heb nog een productiebedrijf in meubilair voor de schoonheidsbranche. Daar blijf ik voor de hobby nog werken, want ik wil graag bezig blijven. Mijn vrouw werkt hier ook nog twee dagen mee. Voorlopig vervelen we ons dus niet. En wie weet klop ik later wel weer bij Adcorporate aan.”

Terug naar overzicht.