“Adcorporate heeft me constant persoonlijk begeleid en elke stap uitgelegd in ‘gewone mensentaal’”
Lees verder.

Bedrijf verkopen adviseur.

Wilt u uw bedrijf verkopen? Schakel dan een van de adviseurs van Adcorporate in. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijfsovernames en wij geven gewoon het allerbeste advies. Benieuwd of wij u kunnen ondersteunen bij het overnemen van uw bedrijf?

Waarom een adviseur inschakelen?

De koop of verkoop van een bedrijf is complexer dan de koop en verkoop van een huis. Vele aspecten komen om de hoek kijken waarvan u zelf misschien niet de kennis of capaciteiten in huis heeft. Een adviseur kan u daarbij ondersteunen in dit lastige traject. U wilt eenmaal dat hier niets verkeerd gaat of dat u dingen over het hoofd ziet. Aspecten die aan bod komen zijn van juridische, financiële en bedrijfseconomische aard. Vergeet ook niet dat het menselijke aspect, gedragen door emoties, gemanaged moeten worden.

Adcorporate geeft gewoon het allerbeste advies in bedrijfsovernames. Hoe dit advies tot stand komt leggen wij graag uit.

Het overnametraject inclusief advies

Het overnametraject bestaat uit zes stappen, verdeeld in drie fases: een onderhandelingsfase, een verkoopfase en een fase na het sluiten van de deal. De factoren die komen kijken bij een bedrijfsoverdracht kunnen dermate complex zijn dat advies gewenst is. Met Adcorporate kiest u voor meer zekerheid. Onze ervaring en kennis zetten wij om in adviezen, iedere fase weer. En dat doen we persoonlijk, iedere situatie is uniek.

Het bedrijfsovernametraject bestaat uit de volgende stappen, waarbij natuurlijk verschil zit in koop en verkoop:

 1. Bewustwording en oriëntatie: wanneer u uw bedrijf gaat verkopen wilt u dat met een gerust hart doen. Datgene waar u misschien wel jaren voor gewerkt heeft moet in goede handen komen. Daarom moet u een geschikte koper vinden. Over welke competenties moet hij of zij beschikken. Of over welke competenties moet u zelf beschikken wanneer u zelf een bedrijf wilt gaan overnemen. Dit stukje bewustwording en oriëntatie helpt u bij het maken van weloverwogen keuzes.
 2. Informatie verzamelen: u kunt niet genoeg informatie verzamelen. Dit kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. Wees op de hoogte van alle ins en outs van het bedrijf. Wie zijn de belanghebbenden van een bedrijf? Wat behoort allemaal wél tot de koop en wat niet? Of wat gaat u daadwerkelijk allemaal verkopen? Aan welke eisen moet de koper/koper voldoen? Zomaar wat vragen waar over nagedacht moet worden. Wij adviseren over datgene u kunt en mag verwachten. Zo voorkomt u dat u voor verrassingen komt te staan.
 3. Voorbereiding: nadat alle benodigde informatie is verzameld gaat u zich voorbereiden op de koop/verkoop. Als koper moet u weten wat u zoekt in een bedrijf en wat uw rol zal zijn. Wat is uw toegevoegde waarde? Daarvoor is kennis van de markt en de potentie van het bedrijf noodzakelijk. Als verkoper moet u bijvoorbeeld weer weten wat de waarde van uw bedrijf is. Bij een waardebepaling kunt u een onderbouwd toekomstperspectief (prognose) verwachten en een risicoprofiel (verdisconteringsvoet).
 4. Zoeken en selecteren kandidaten: u bent klaar om uw bedrijf te verkopen of een bedrijf te kopen. Adcorporate kan u helpen om in contact te komen met potentiële kopers of (latente) verkopers dankzij een uitgebreid netwerk. Wij kunnen u kenbaar maken en strategische partijen en concurrenten benaderen die geïnteresseerd kunnen zijn. Dat doen we bijvoorbeeld op het platform Bedrijventekoop.nl. De deskundige adviseur helpt bij het bepalen van een zoekprofiel en de selectie van kandidaten.
 5. De onderhandelingen: de stap waar het uiteindelijk om draait met als slotstuk het sluiten van een deal. Alle eerdere stappen worden gebruikt voor de onderhandelingen. Bij de onderhandelingen gaat u een deal sluiten met betrekking tot het bedrijf, de markt, de toekomst, maar zeker ook de materiële kant (geld). En dan hebben we het bijvoorbeeld nog niet eens gehad over de juridische verplichtingen, de betalingsstructuur en de garanties en vrijwaringen. Bij de onderhandeling komen zo wat spelregels kijken waar de adviseurs van Adcorporate van op de hoogte zijn. Realistisch blijven en het belang van de deal in beeld houden zijn sleutelwoorden gedurende de onderhandelingen.
 6. Afronding van het traject: nadat de deal is gemaakt moet deze vastgelegd worden. Het traject wordt daarmee afgerond. De uitkomst van de onderhandelingen worden vastgelegd in een intentieovereenkomst. Maar voordat dit gedaan is moet ook gedacht woorden aan due diligence (een boekenonderzoek waarin alle aangeleverde informatie correct moet zijn), de financiering voor de komende jaren en de koopovereenkomst en leveringsakte inclusief alle afspraken omtrent de deal. Pas als dit volledig is kunnen we het overnametraject afronden.

 

Wanneer het overnametraject is afgerond draagt de verkoper zijn onderneming over. De koper gaat aan de slag met zijn voorgenomen plannen. Maar om zo ver te komen dienen de drie fases nauwkeurig doorlopen te worden. Adcorporate kan u gedurende het overnametraject adviseren en begeleiden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Neem contact met ons op

Waarom Adcorporate?

De juiste kennis en ervaring is belangrijk als bedrijfsovername adviseur. Daarnaast verschilt ieder bedrijf en iedere ondernemen. Adcorporate combineert dit door niet volgens één vaste aanpak te werken. Wij bieden specifieke begeleiding bij de koop of verkoop van een bedrijf en spelen in op iedere persoonlijke situatie. Wij kenmerken ons door:

 • gewoon betrokken te zijn en persoonlijke begeleiding te bieden;
 • gewoon gedegen en eerlijk advies te geven;
 • gewoon duidelijkheid voorafgaand aan het traject te stellen, evenals duidelijkheid over de verwachte doorlooptijd, koopprijs en betalingsstructuur;
 • gewoon een goede samenwerking met andere specialisten zoals juristen, fiscalisten en notarissen te hebben;
 • gewoon geslaagde transacties, binnen een relatief korte termijn.

Wilt u contact met ons opnemen?.

Kom op de koffie.

Een goed adviesgesprek, met gewoon een kopje versgemalen Usawa Coffee. Bij Adcorporate nemen we graag de tijd voor u. Kom vrijblijvend langs en we bekijken samen wat uw mogelijkheden zijn. Of we komen naar u toe, wat u het prettigste vindt.

Bel 0492 – 370080 of Bel mij

Koffie