“Ik heb een bedrijf met toekomst- perspectief kunnen overdragen”
Lees verder.

Bedrijfsopvolging gezocht.

Heeft u de keuze gemaakt om uw bedrijf van de hand te doen? Misschien wel omdat u met pensioen gaat, misschien slaat u persoonlijk een andere weg. Wat de reden ook is, wanneer je op zoek bent naar bedrijfsopvolging is Adcorporate de partij die u adviseert en ondersteunt gedurende het proces. Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijfsovernames. Ook in de zoektocht naar een geschikte opvolger staan wij u bij. Benieuwd naar wat wij voor u zouden kunnen betekenen?

Opvolging binnen de familie

Eerder hebben wij al eens gesproken over familiebedrijven die de generatiewisseling niet overleven. Rabobank, accountants- en advieskantoor BDO en Erasmus Centre for Family Business noemen na onderzoek de cijfers en feiten rondom bedrijfsopvolging in het familiebedrijf ‘ronduit verontrustend’. Wellicht is de uitspraak “de 1e generatie richt het bedrijf op, de 2e generatie bouwt het uit en de 3e generatie breekt het af” hier wel van toepassing. Grote bedrijven screenen verschillende opvolgers voordat ze hiermee in zee gaan of schakelen externe partijen in wanneer de benodigde competenties binnen het bedrijf ontbreken. Hoe dan ook, wanneer bedrijfsopvolging binnen de familie niet van toepassing is moet verder gekeken worden. Adcorporate ondersteunt en geeft gewoon het allerbeste advies.

Neem contact met ons op

Het bedrijfsovernametraject

Een bedrijfsoverdracht is een traject bestaande uit veel fases en factoren. Dit dient stap voor stap te gebeuren. U hebt dan namelijk te maken met een fase voorafgaand aan het verkoopproces, een fase gedurende het proces en ook na het sluiten van de deal volgen wat processen. Adcorporate kan u hierin begeleiden en adviseren. Het bedrijfsovernametraject is als volgt:

  1. Bewustwording en oriëntatie: over welke competenties moet de ondernemer beschikken die uw bedrijf gaat overnemen? Niet alleen de koper, maar u als verkoper kunt hiermee rekening houden.
  2. Informatie verzamelen: in deze fase gaat u alle informatie verzamelen die nodig is. Wie zijn bijvoorbeeld allemaal betrokken bij een bedrijfsoverdracht? Waar moet de koper aan voldoen? Wat wordt daadwerkelijk allemaal overgenomen?
  3. Voorbereiding: ga als verkoper na wat u mag verwachten in termen van opbrengst. Begin hierbij met een waardebepaling van uw bedrijf. Stel een informatiedocument op met daarin de waardering en beoordeling van uw bedrijf, deze moet u beschikbaar stellen aan de eventuele koper.
  4. Zoeken en selecteren kandidaten: Adcorporate kan van uw bedrijf een herkenbaar maar anoniem profiel maken wanneer discretie en geheimhouding noodzaak is. Daarnaast kunt u gebruikmaken van het netwerk van Adcorporate en kunnen wij als adviseur zonder enige hinder strategische partijen en concurrenten benaderen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn.
  5. De onderhandelingen: het sluiten van een deal. Voor de kopers en verkopers vaak de belangrijkste fase, maar voor ons is dit ook een onderdeel van het geheel. Blijf daarom realistisch en doorloop alle onderwerpen die van belang zijn, eventueel samen met een gespecialiseerde overnameadviseur.
  6. Afronding van het traject: voordat de uitkomst van de onderhandelingen vastgelegd zijn in een intentieovereenkomst moeten eerst nog wat hobbels genomen worden die niet vergeten mogen worden. Denk aan due diligence, de financiering en de koopovereenkomst en leveringsakte.

Wanneer de deal rond is moet u als verkoper uw onderneming overdragen en afscheid nemen. Vanaf dat moment kan de koper aan de slag als ondernemer. Dit lijkt nu allemaal vrij eenvoudig, maar in de praktijk adviseren wij het gehele traject nauwkeurig uit te voeren. Vanaf het moment dat u bedrijfsopvolging zoekt dan kan Adcorporate u gedurende het overnametraject begeleiden en adviseren.

Na het sluiten van een deal geldt dat de verkoper zijn onderneming overdraagt en afscheid neemt. De koper start vervolgens met het ondernemerschap en kan zijn plannen gaan uitvoeren. Het gehele traject dient nauwkeurig uitgevoerd te worden. Adcorporate kan u gedurende het overnametraject adviseren en begeleiden. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Waarom Adcorporate?

Zoals eerder gesteld is de zoektocht naar een opvolger van uw onderneming niet eenvoudig. Daarnaast is het proces dat vervolgens volgt ook geen alledaagse aangelegenheid. Adcorporate biedt deskundige en betrokken begeleiding bij de verkoop, maar ook koop van bedrijven. Met een transparante en duidelijke aanpak werken we samen met u aan dat ene einddoel: een geslaagde transactie. Wat ons kenmerkt:

  • Gewoon al 17 jaar het allerbeste advies verzorgen: geslaagde transacties, tevreden ondernemers en een correcte aanpak. Onze succesverhalen van klanten beamen dit.
  • Gewoon oog voor de mens én de zaak: betrokken en persoonlijk het beste advies verzorgen om de beste resultaten te realiseren met het belang van de klant voorop.
  • Gewoon een goudeerlijk gesprek: transparantie en de belangen van alle partijen staan centraal om tot een zo realistisch en duidelijk mogelijke transactie te komen.
  • Gewoon een tot in de puntjes verzorgd advies bij bedrijfsopvolging: per bedrijfsopvolging brengen we in de voorbereidende fase alles in kaart en gaan we gedurende het gehele project proactief te werk.

Wilt u contact met ons opnemen?.

Kom op de koffie.

Een goed adviesgesprek, met gewoon een kopje versgemalen Usawa Coffee. Bij Adcorporate nemen we graag de tijd voor u. Kom vrijblijvend langs en we bekijken samen wat uw mogelijkheden zijn. Of we komen naar u toe, wat u het prettigste vindt.

Bel 0492 – 370080 of Bel mij

Koffie