Begeleiding tweede deel verkoop van bedrijf Pro Seating.

Frank Duymelinck is geen vreemde voor Adcorporate. In 2017 begeleidde adviseur Berrie Abelen hem bij de verkoop van zijn bedrijf Pro Seating. In de twintig jaar daarvoor groeide het bedrijf dat rolstoelzitsystemen ontwikkelt, als een speer. Voor Frank tijd voor een nieuwe stap. Dat ging niet zomaar. Frank: “De bank eiste dat ik nog 30 procent eigenaar bleef, omdat ik het bedrijf door en door ken.” Nu staat Frank volledig los van Pro Seating. Adcorporate hielp hem bij de tweede fase van de overname.

Nog niet volledig verkocht
“Toen ik in 2017 Pro Seating te koop aanbod, hoopte ik er in een keer vanaf te zijn. Ik merkte namelijk dat ik er toch wel doorheen zat na jaren hard werken”, vertelt Frank. Uiteindelijk bleef de stoffeerder nog 30 procent eigenaar en sloot hij de deal dat hij duizend uur zou werken in een jaar tijd om na zes jaar uitgekocht te worden. “Uiteindelijk werd ik na drie jaar al gebeld door Berrie voor de rest van de verkoop.”

“Er valt een last van mijn schouders nu de volledige verkoop erop zit.”

Overig verkoopbedrag
Met behulp en advies van Berrie werden Frank’s laatste aandelen binnen een aantal maanden overgenomen. “In 2017 zijn daar contractueel al afspraken over gemaakt. Berrie weet precies hoe een contract is opgebouwd en waar ik welke relevante informatie kan vinden. Zo hoef ik mij niet door lastig jargon te worstelen.” Uiteindelijk is er een bedrag afgesproken waar beide partijen tevreden over zijn.

Nieuw begin
Frank is niet een persoon die stilzit. Na de eerste helft van de verkoop startte hij direct een nieuwe webshop. “Dat bleek iets te snel te zijn. Het proces van het verkopen van een bedrijf en alsnog betrokken zijn, viel me af en toe zwaar. Gelukkig had Berrie mij daar op voorbereid.” En terwijl de webshop even stilstond, bewees Frank weer dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Hij kocht een stuk grond voor zijn volgende project: een bedrijfsverzamelgebouw voor andere ondernemers.

Dankbaar
Terugkijkend op het gehele proces is Frank blij met hoe alles verlopen is. “Het contact met Berrie was zeer prettig en transparant. Ik kon hem alles vragen. Laatst hebben we nog even samen geluncht om bij te praten. Ik ben erg dankbaar dat Pro Seating door een goede eigenaar is overgenomen en ik nu de kans krijg om iets nieuws te doen.”

Adcorporate staat je het gehele overnameproces van het bedrijf bij. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Terug naar overzicht.