Verkoop Zelda Personeelsdiensten en Link Industrial Services binnen tien maanden.

Turgay Arslan startte in 2011 met Zelda Personeelsdiensten en een aantal jaren later voegde Link Industrial Services zich hieraan toe. Met een goedlopend gezond bedrijf was Turgay benieuwd hoeveel deze waard was. Turgay: “Met die vraag ging ik naar Adcorporate. Als het bedrag aantrekkelijk genoeg zou zijn, wilde ik een verkoop overwegen.” Aantrekkelijk was het. Tien maanden na Turgay’s beslissing om zijn bedrijven te koop aan te bieden, verkocht hij ze beide.

Zelda Personeelsdiensten en Link Industrial Services.
Het grootste bedrijf van de twee, Zelda, zendt personeel uit naar verschillende bedrijven. Het stabiele klantennetwerk onderhield Turgay al deze tijd. Link Industrial Services biedt schoonmaakwerkzaamheden voor bedrijven aan.

Kunnen wij u ook helpen bij het verkopen van uw bedrijf?

Neemt u dan gerust contact met ons op. In een geheel vrijblijvend gesprek vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden.

 

Meteen beslissen
“Het bedrag dat Adcorporate mij liet zien was dusdanig aantrekkelijk om de verkoop te overwegen. Een eigen bedrijf verkopen, dat doe je natuurlijk niet zomaar. Ik overlegde het met mijn broer die altijd nauw met mij samenwerkt.”

Om de juiste beslissing te nemen over de verkoop van Zelda en Link Industrial Services kreeg Turgay meer dan alleen een bedrag als antwoord van Adcorporate. “Adcorporate geeft direct veel aanvullende informatie. Bijvoorbeeld over hoe de markt ervoor staat. En of er veel vraag is naar bedrijven in die branche. Bovendien is het bedrijf gezond wat het aantrekkelijk maakt voor kopers.”

Overzicht bewaren
Met Berrie Abelen en Elle Carels die alles uit handen namen voor Turgay, hoefde hij zich weinig zorgen te maken. “Om het overzicht te bewaren, hadden we wekelijks contact over de stukken die zij nodig hadden. Zij waren de contactpersonen voor mij en tussenpersoon voor de uiteindelijke koper. Als de koper dan een vraag had, kon ik direct advies aan Berrie en Elle vragen over het antwoord.”

Verkopen tijdens corona
Tien maanden geleden startte het eerste gesprek met de huidige koper van de twee bedrijven. “Toen het coronavirus hier toesloeg, werd het wel even spannend. Gelukkig hadden Zelda en Link daar weinig last van. Zo zag de koper direct uit de praktijk dat de bedrijven zoiets goed aankunnen.” Uiteindelijk zaten Adcorporate, Turgay en de koper een aantal keer rond de tafel. En wist Berrie de prijs goed vast te houden zodat Turgay er niks op verloor.

Geruststelling medewerkers
Turgay had niet te veel eisen voor de koper van Zelda Personeelsdiensten en Link Industrial Services. “Maar ik wilde hem wel adviseren over onze bedrijfscultuur. Bijvoorbeeld wie de drijfveer achter het bedrijf is. Gelukkig was hij niet van plan iets te veranderen aan het bedrijf. Dat zorgden ook voor een hoop geruststelling bij de medewerkers. En gaf mij ook veel rust.”

Ervaring Turgay
“Uiteindelijk zijn we tien maanden in gesprek geweest met dezelfde koper. Dat vond ik wel spannend, omdat hij aan het einde alsnog de deal kon cancelen. Maar door het gedegen advies van Berrie wist ik dat de koper serieus was. En het uiteindelijk zou lukken. Dat heeft Adcorporate dan ook meer dan waargemaakt.”

Terug naar overzicht.