“Ons bedrijf is als het ware ons vierde kind”.

Na ruim 31 jaar aan het roer van hun eigen tegelzetbedrijf te hebben gestaan, besloten Mieke en Chris van Herpen de onderneming te verkopen. Hoewel het traject langer duurde dan verwacht, hield het echtpaar er een goed gevoel aan over. “Ons bedrijf is als het ware ons vierde kind. Adcorporate begrijpt dat als geen ander.”

Onder de drie kinderen van Mieke en Chris van Herpen bevindt zich geen opvolger voor C.H. van Herpen Tegelzetbedrijf B.V. Daarom besloot het echtpaar begin 2007 om het bedrijf te verkopen. Na een korte oriëntatie vond er een kennismakingsgesprek plaats met Adcorporate Brabant. “Het klikte vrijwel meteen”, vertelt Chris van Herpen. “We kregen heel duidelijke uitleg over het verkopen van een bedrijf, de aanpak van Adcorporate en de verschillende fasen van het traject. Adcorporate had overduidelijk veel ervaring in huis. Daardoor hadden we er direct vertrouwen in.”

Adcorporate ging via diverse kanalen op zoek naar potentiële kopers. Al snel kwam Van Wanrooij, de uiteindelijke koper, in beeld. “De organisatie had duidelijk interesse, maar zat zelf midden in een herstructurering”, legt Chris van Herpen uit. “Het was nog niet duidelijk of en hoe ons bedrijf daar ingepast zou kunnen worden. Dat leidde tot veel oponthoud en onduidelijkheid, waardoor de moed ons soms in de schoenen zonk. Gelukkig deed onze adviseur binnen Adcorporate er alles aan om de snelheid erin te houden. Hij bleef alert, maakte heel heldere afspraken, zorgde voor tijdige terugkoppeling en stimuleerde de dialoog. Mede dankzij die vasthoudendheid kwam het uiteindelijk toch goed. In juni 2008, een klein jaar nadat we in contact kwamen met Van Wanrooij, was de deal rond.”

“Adcorporate onderhield niet alleen de contacten met de koper, maar verzorgde bovendien de waardebepaling, voerde de onderhandelingen en nam ons alle administratieve rompslomp uit handen. Ook in financieel opzicht zijn we absoluut te spreken over het resultaat. Daarnaast vormde onze adviseur binnen Adcorporate gewoon een heel prettig aanspreekpunt. Het is niet niks om na 31 jaar je bedrijf van de hand te doen.”

Terug naar overzicht.