“Vanaf het eerste moment klikte het met koper”.

Opgeteld hebben ze samen meer dan 50 jaar gewerkt binnen het familiebedrijf: Jan en Dianne van Haandel. Anderhalf jaar geleden, zomer 2010, namen zij de weloverwogen beslissing om het bedrijf te verkopen. Voor hen was na de zovelen jaren het moment aangebroken om een stapje terug te doen. Het contact met Adcorporate was snel gelegd.

In 1973 begonnen Harrie en Dora van Haandel een autospuiterij in Boekel. Zoon Jan van Haandel breidde in 1983 samen met zijn ouders de dienstverlening uit naar volledig schadeherstel van auto’s. Vanaf 1993 is Jan het bedrijf gaan leiden, samen met zijn vrouw Dianne. Sinds 1995 is het schadeherstel aan caravans en campers een steeds groter onderdeel geworden van het bedrijf. Aanleiding daarvoor was de uitvinding van Jan: een nieuwe reparatiemethode voor caravanbeplating. Inmiddels wordt deze methode genaamd ‘Profile Repair’ door ruim 45 bedrijven in Nederland gebruikt.

Van Haandel Schadeherstel is een familiebedrijf met een emotionele waarde. De keuze om te verkopen was daarom verre van gemakkelijk. Jan: “Een groot deel van ons leven hebben we doorgebracht door te werken binnen het bedrijf. We waren hier erg druk mee. De laatste jaren waren we vooral bezig met plannen, organiseren en leidinggeven. Het was nodig dat we ons in deze managersrol schikten, maar dit kostte ons ook veel energie. Daarbij vond ik het ook wel jammer, dat ik minder toekwam aan het echte werken met de hand”.

Partner om de hoek

Toen Jan en Dianne de knoop hadden doorgehakt werd al snel besloten om contact te zoeken met Adcorporate. Jan: “We waren er snel over uit dat we op zoek zouden gaan naar een partner om ons te helpen bij het zoeken van een geschikte koper. We kenden het bedrijf en de mensen van Adcorporate. Het is om de hoek en we hadden vertrouwen in een goede samenwerking. Een afspraak was snel gemaakt.” Dianne: “Het traject is voor ons prettig verlopen. We hoefden nergens naar om te kijken. Adcorporate nam voor ons het werk uit handen, bijvoorbeeld ook de administratieve afhandeling. We zijn altijd goed op de hoogte gehouden.”

Koper 200 kilometer verderop

Vanaf de beslissing om te verkopen en de start van de voorbereidende werkzaamheden heeft het anderhalf jaar geduurd voordat de juiste koper werd gevonden. Jan: “We vonden het prettig dat alles niet te snel ging. Zo hebben we goed aan het idee kunnen wennen. We namen de tijd voor het vinden van een koper. We waren op zoek naar een goede, degelijke partij die ons ook een goed gevoel zou geven.” Dianne: “Uiteindelijk vonden we die ongeveer 200 kilometer verderop in de provincie Zeeland. Vanaf het moment dat we voor het eerst met deze partij rondom de tafel zaten klikte het ook”.

Inmiddels hebben Jan en Dianne hun tanden alweer in een nieuw project gezet. Ze bouwen en verhuren 4×4 campers, geschikt voor het maken van reizen door natuurgebieden over de gehele wereld (www.outbound4x4.com). Tegelijkertijd zorgen ze ervoor dat ze ook zelf genoeg vrije tijd hebben, en de ruimte om mooie reizen te maken.

Terug naar overzicht.