“Een unieke en eenmalige kans”.

Adcorporate begeleidde Wilno van den Tillaart, Leon Westerlaken en Joost van der Lee bij de aankoop van Van der Lee Stalinrichting en Voersystemen. De twee laatstgenoemden timmerden al aan de weg met hun bedrijf Van der Lee Staalbouw. Toen ze de kans kregen om ook Van der Lee Stalinrichting en Voersystemen over te nemen benaderden zij Wilno om het team als commerciële man te versterken.

Veertig jaar geleden is Van der Lee Stalinrichting en Voersystemen B.V. opgericht door de gebroeders Cor en Theo van der Lee. Het bedrijf houdt zich bezig met kleinmetaal voor de inrichting van varkenshouderijen. In 1989 zijn de gebroeders in goede verstandhouding uit elkaar gegaan. Theo van der Lee heeft het bedrijf voortgezet en Cor van der Lee heeft Van der Lee Staalbouw opgericht. Om staalconstructies te produceren en monteren voor zowel de agrarische sector als de utiliteitsbouw. Dit bedrijf werd in 2006 overgenomen door zijn zoon Joost van der Lee. Dit samen met Leon Westerlaken, die op dat moment reeds vijf jaar werkzaam was bij Van der Lee Staalbouw.

De bedrijven zijn langs elkaar gevestigd op het Maxend te Nistelrode. In tegenstelling tot bij het bedrijf van zijn broer stond voor Theo van der Lee niet direct een opvolger klaar. Wel had hij de nadrukkelijke wens dat zijn bedrijf op dezelfde manier zou worden voortgezet als hoe hij het deed. Met veel aandacht voor eigen personeel en klanten. Hij zag Joost en Leon met succes verder bouwen aan het bedrijf van zijn broer. De link werd snel gemaakt. Theo benaderde Joost en Leon in april 2011 om ook Van der Lee Stalinrichting en Voersystemen B.V. over te nemen.

Joost en Leon zagen dit als een unieke en eenmalige kans. Ze waren er echter van overtuigd dat ze iemand nodig hadden om vol overgave orders binnen te halen. Dat werd Wilno van den Tillaart, een zwager van Leon. Wilno: “Ik was al jaren werkzaam binnen de agrarische sector en ik heb ervaring als het gaat om ijzer. Ik had altijd al de ambitie om voor mezelf te beginnen en zag dit als een mooie uitdaging.”

De vier heren zochten vervolgens begeleiding bij het regelen van de overname en financiering. Theo als verkopende partij, en Wilno, Leon en Joost als kopende partij. Wilno: “We hadden buiten de boekhouder nog iemand anders nodig om alles in goede banen te leiden. We kenden Adcorporate ‘van horen zeggen’. We hebben contact opgenomen en een eerste afspraak was snel gemaakt. Het eerste contact was direct goed. Open en oprecht. Ook was het voor ons erg prettig dat de afspraken in de avonduren konden plaatsvinden.”

In januari 2012 begon de voorbereiding en uiteindelijk werd de overname in juni afgerond. “We hebben er bewust voor gekozen om alles goed voor te bereiden. Bij een overname komt veel kijken. Er komt veel informatie op je af. We hebben zelf de tijd genomen om een goed plan te schrijven. Ook het regelen van de financiering kost tijd. Adcorporate heeft ons gedurende het gehele traject goed bijgestaan. Inmiddels zijn we vol overgave aan de gang.”

Terug naar overzicht.