“Bovendien ben ik niet het type manager dat een groot bedrijf verder vormgeeft”.

In maart 2007 verkochten William Adam en Monique van den Elzen de transportdivisie van Thermotrans Adam Uden B.V. aan een bedrijf in Zuid-Limburg. Adam is erg te spreken over het werk van Adcorporate. “Ik kreeg niet alleen uitstekende begeleiding, maar profiteerde ook van een groot netwerk. Adcorporate is actief in heel Nederland, en dat merk je.”

Thermotrans Adam Uden B.V. is opgericht in1994. Samen met zijn partner bouwt William Adam het transportbedrijf uit tot een behoorlijke speler in de koel- en vriesmarkt. De vele werkzaamheden voor Rijkswaterstaat zijn ondergebracht in een aparte divisie. Medio 2006 besluit Adam de transportdivisie te verkopen. “De marges zijn erg klein in de transportwereld. Mede daardoor haalde ik te weinig voldoening uit mijn werk. Bovendien ben ik niet het type manager dat een groot bedrijf verder vormgeeft. Ik ben meer een opstarter.”

“Een van de directeuren van Adcorporate, ken ik al sinds zijn dienstverband bij ABAB. We hadden het al eens vaker gehad over een eventuele verkoop, maar pas in de loop van 2006 kregen die plannen echt vorm. Dat ik Adcorporate zou inschakelen, stond als een paal boven water. Ik had gewoonweg behoefte aan begeleiding door iemand die van de hoed en de rand weet. Mijn adviseur binnen Adcorporate ondersteunde mij dan ook gedurende het gehele verkooptraject. En dat heeft hij prima gedaan.”

“Bij de zoektocht naar een verkoper is er overigens wel iets gebeurd waarvan ik spijt heb. Adcorporate stelde voor om een mailing te versturen naar alle transportbedrijven in de regio. Ik stemde daarmee in, maar achteraf was dat een verkeerde beslissing. Hoewel ons bedrijf anoniem bleef, gaven we het roddelcircuit hiermee een flinke impuls. Het is toch een klein wereldje; een dergelijk bericht zorgt voor een heleboel speculaties en onrust.”

“Wat mij zo aanspreekt aan Adcorporate? In de eerste plaats de deskundigheid van de organisatie. Maar zeker ook de omvang van het netwerk. In mijn eentje was het me nooit gelukt om deze koper te vinden. Mensen met verkoopplannen raad ik dan ook zeker aan om contact op te nemen met Adcorporate.”

Terug naar overzicht.