Na 12 jaar verkocht Wil zijn bedrijf.

Will de Kuster startte zo’n twaalf jaar geleden een eigen bedrijf in hulpstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie. Begin 2007 verkocht hij zijn onderneming aan een Belgische organisatie. Adcorporate begeleidde de overdracht, tot volle tevredenheid van De Kuster. “Adcorporate gaat professioneel te werk en komt zijn afspraken na. Een prima partner.”

Surplus B.V. is gespecialiseerd in het ontwikkelen van hulpstoffen voor vlees- en visproducten. Van stabilisatoren en emulgatoren tot conserveermiddelen en smaakstoffen: het bedrijf houdt zich bezig met alles op het gebied van smaak, kleur, beet, consistentie, houdbaarheid en verwerkbaarheid. Begin 2007 verkocht Will de Kuster zijn bedrijf. “Ik ben nu zestig jaar; het is tijd om mijn leven een andere wending te geven.”

“Het idee om Surplus B.V. van de hand te doen, nam eigenlijk pas serieuze vormen aan toen een van mijn klanten interesse toonde in het bedrijf. Ik stapte naar mijn financiële planner, die mij vervolgens doorverwees naar Adcorporate. Er volgde een vrijblijvende kennismaking. Ik had er meteen een goed gevoel bij. De stappen daarna – een heldere offerte, duidelijke informatie en een overzichtelijk stappenplan – bevestigden dat beeld alleen maar.”

“De koper die zich in eerste instantie aandiende, haakte op een gegeven moment af. Vrij snel daarna toonde een beursgenoteerde organisatie uit België interesse, namelijk de SFINC groep waartoe ook Pellicula NV, Rejo NV en Maas NV behoren. Die heeft Surplus B.V. uiteindelijk ook overgenomen. Adcorporate begeleidde het traject. En hoewel een overdracht altijd anders verloopt dan je verwacht, is het proces toch zeer soepel verlopen.”

“Ik heb vooral bewondering voor de manier waarop Adcorporate de beide partijen op één lijn wist te brengen. De werkwijze van de adviseurs straalt professionaliteit uit. Ze voerden gesprekken met alle betrokkenen: mijn accountant, de accountant van de kopende partij en verschillende advocaten. Ook het juridische gedeelte – we hadden immers te maken met Nederlands en Belgisch recht – werd perfect geregeld. Ik zal mijn zakenrelaties dan ook zeker aanraden om met Adcorporate in zee te gaan.”

Terug naar overzicht.