“Synergievoordelen, inkoopschaalvergroting en grotere capaciteit”.

Op 10 mei 2007 verkocht Jeroen Peters zijn bedrijf Peters Kunststoffen B.V., gevestigd in het Brabantse Gemert, aan de Euronyl Plastics Group. Over de begeleiding door Adcorporate is hij erg tevreden. “De oprechte betrokkenheid, uitstekende bereikbaarheid, flexibiliteit en de vele contactmomenten maken Adcorporate tot een prima partner. Echt een aanrader!”

Synergievoordelen, inkoopschaalvergroting en grotere capaciteit vormden voor Jeroen Peters aanleiding om de samenwerking te zoeken met de Euronyl Plastics Group: een organisatie met vestigingen in België, Frankrijk, Slowakije, Polen en nu dus ook Nederland. “Ik begon mijn onderneming in 1994”, vertelt Jeroen Peters. “We groeiden snel en hebben inmiddels een goede naam in de kunststofbranche. Maar door de toenemende concurrentie van lagelonenlanden, technische innovaties die elkaar snel opvolgen en stijgende grondstof- en energieprijzen wordt het steeds lastiger om zelfstandig te overleven.”

Daarom zocht hij de samenwerking op. Jeroen Peters: “De Euronyl Plastics Group sprak mij meteen aan, vooral vanwege de enorme groeiaspiraties. Er was wat contact over en weer. Toen het eind januari 2007 enigszins serieus begon te worden, vond ik het tijd om een overnameadviseur in te schakelen voor financiële begeleiding en sturing bij het proces. Ik kende Adcorporate al en had regelmatig contact met een van de eigenaren. Bovendien kende die organisatie míjn bedrijf ook. Er was dus meteen sprake van wederzijds vertrouwen.”

De meerwaarde van Adcorporate is volgens Peters duidelijk bewezen. “Berrie Abelen heeft mij tijdens het hele traject bijgestaan. Hij weet waar hij over praat en maakt alles netjes in orde. Bovendien hield hij voet bij stuk tijdens de onderhandelingen. De betrokkenheid is oprecht; dat merk je gewoon. Verder gaf de werkwijze mij heel veel vertrouwen. Veelvuldig contact, 24 uur per dag bereikbaar en 100% afspraken nakomen: typisch Adcorporate.”

Terug naar overzicht.