OOvB & Adcorporate: voor advies over je eigen bedrijf.

OOvB adviseurs en accountants helpt mkb’ers met iedere stap binnen de administratie: van jaarrekeningen tot fiscale aangiftes. Daarnaast adviseert de organisatie ondernemers over hun eigen bedrijf op bedrijfseconomische, fiscale en juridische aspecten. Een full-servicekantoor dat prettig samenwerkt met Adcorporate, aldus Jeroen van Boekel, vennoot van OOvBAdcorporate komt om de hoek kijken zodra een ondernemer stappen zet tot het verkopen van zijn bedrijf. Met hun brede netwerk en expertise wordt de juiste koper op het goede moment gevonden.”  

Alle expertise in huis
Met vijf vestigingen relatief dicht bij elkaar en honderd professionals is OOvB er voor iedere ondernemer van elke branche. “We kiezen er bewust voor om onze vestigingen relatief klein te houdenZo blijven we laagdrempelig, houden we korte lijntjes en kunnen wij de ondernemer gemakkelijk advies geven over hun eigen bedrijf, vertelt Jeroen. 

Vestigingen OOvB 

  • Cuijk 
  • Wijchen 
  • Heesch 
  • Wanroij 
  • Uden 

Het accountants en adviesbedrijf onderscheidt zich van bedrijven in dezelfde branche door de brede adviesfunctie die zij bekleedt. Jeroen: “Naast de administratieve werkzaamheden, hebben we ook gespecialiseerde experts bij iedere vestiging, zoals juristen, fiscalisten en financieringsspecialisten. Omdat we er echt zijn voor de onderneming, maar ook kijken hoe we de ondernemer zelf verder helpen. 

Type ondernemers
In contact met klanten onderscheidt Jeroen twee type ondernemers: zakenmannen en -vrouwen die voor langere tijd na de start bij hun bedrijf betrokken zijn, rond hun vijftigste met OOvB in gesprek gaan over hun opties voor pensioenopbouw en uiteindelijk het bedrijf verkopen.  

Het tweede type steekt iets anders in elkaarBij deze ondernemers staat het tijdelijke karakter van het eigenaarschap centraal. Zij weten vanaf de start al dat zij het bedrijf binnen een paar jaar verkopen. En vragen daar advies over. In beide gevallen kan Adcorporate waarde toevoegen.

Tip voor het verkopen van je eigen onderneming: “Begin er tijdig mee. Daarom gaan we bij OOvB op tijd het gesprek aan. Ruimschoots voor een pensioenleeftijd of vijf jaar voordat het bedrijf verkocht wordtVoor een geslaagde bedrijfsovername is voldoende voorbereidingstijd nodig.” –

Jeroen van Boekel, vennoot van OOvB.

Advies eigen bedrijf en een overname
Om de juiste koper te vinden voor een bedrijf is het belangrijk goed in kaart te brengen hoe het bedrijf in elkaar zit. En wat het waard is. Adcorporates expertise ligt onder andere bij het vinden van een strategische koper. Zij bepalen wat de beste zet is voor de ondernemer, zoals het optimaliseren van de verkoopprijs door bijvoorbeeld in een paar jaar bedrijfsprocessen te verbeteren waardoor de winstgevendheid en daarmee de waarde van het bedrijf geoptimaliseerd wordt. Uiteindelijk pakken zij het gehele traject op, benaderen zij geïnteresseerden en gaan in gesprek met de partijen.” 

Een prettige samenwerking vindt Jeroen dat. Die al zo lang bestaat als hij zich kan bedenken, zeker tien jaar. “We hebben een goede partner aan Adcorporate. Als klanten tevreden zijn met hun diensten, reflecteert dat goed op ons. En andersom schakelen zij indien nodig onze juristen in”, zegt Jeroen tevreden.  

Laatste tip van Jeroen
Denk je aan de aankoop van een bedrijf? Verdiep je dan in de cultuur van de onderneming. Aldus Jeroens advies voor het kopen van een eigen bedrijf. “Je kunt wel interesse hebben in het product of de winst die het oplevert, als personeel en klanten niet matchen, heb je er nog niks aan. Verdiep je eerst dus goed door bijvoorbeeld een dag mee te lopen of in gesprek te gaan met werknemers op de werkvloer.” 

 

Ontvang advies als je je eigen bedrijf wilt verkopen of een eigen bedrijf wilt aankopen met behulp van OOvB en Adcorporate. Neem contact op. 

Terug naar overzicht.