“Ik wilde een snelle verkoop en dat is gelukt”.

De overdracht van NLstore is hét voorbeeld van een vlot verlopen verkooptraject. Tussen het eerste contact met Adcorporate en de daadwerkelijke overdracht zaten amper drie maanden. Chris Maessen is erg te spreken over de aanpak van Adcorporate. “Ik wilde een snelle verkoop en dat is gelukt. De aanwezigheid van een tussenpersoon versterkt het wederzijdse vertrouwen.”

Van dvd’s tot games en van boeken tot consumentenelektronica: het is allemaal online te bestellen via NLstore. De persoon achter de internetwinkel is Chris Maessen, die er in 1999 mee startte. Jarenlang runde hij het bedrijf vol overgave, maar in de loop der tijd verschoven zijn interesses en kreeg hij de behoefte om een nieuwe weg in te slaan. Zo’n tien jaar na de oprichting besloot hij NLstore daarom van de hand te doen. In eerste instantie zette Maessen het verkooptraject zelf in gang, maar na enige tijd werd Adcorporate erbij betrokken. De belangrijkste reden: het tempo. “Ik was al met allerlei andere dingen bezig en NLstore paste daar niet meer tussen. Daarom stond een snelle verkoop bij mij voorop.”

Ondertussen had Maessen zelf al een profiel geplaatst op het bedrijfsovernameplatform Bedrijventekoop.nl. Op het moment dat hij Adcorporate inschakelde, had hij al zo’n 35 reacties van geïnteresseerde kopers. Later kwamen er daar nog eens 25 bij. “Samen met Adcorporate heb ik alle reacties doorgenomen en een selectie gemaakt. Met enkele partijen zijn we vervolgens in gesprek gegaan, waarna er één overbleef. Bij die club had ik echt een goed gevoel. Tom van der Hoff van Adcorporate heeft de zaken vervolgens een voor een afgewerkt. Met succes, want we werden het snel eens. De strakke coördinatie van Adcorporate was erg prettig.”

Zo’n tweeënhalve maand na het inschakelen van Adcorporate was de overdracht een feit. “Precies zoals ik het voor ogen had”, aldus Maessen. “Het traject is zelfs soepeler verlopen dan ik had verwacht. Qua verkoopprijs was er vast iets meer uit te halen, maar snelheid stond voor mij voorop. Ik ben ervan overtuigd dat de aanwezigheid van Adcorporate het traject positief heeft beïnvloed. Op de een of andere manier ontstaat door tussenkomst van een intermediair toch sneller vertrouwen bij de onderhandelende partijen.”

Terug naar overzicht.