“Al snel kwamen de partijen bij elkaar”.

Piet Lasker was zich al enigszins aan het oriënteren op bedrijfsverkoop, toen hij tijdens een voorlichtingsdag in Waalre in contact kwam met Adcorporate. Uiteindelijk begeleidde de organisatie hem bij de verkoop van zijn bedrijf LSP Quartz. Lasker blikt tevreden terug. “Het was heel prettig om te merken dat Adcorporate zich écht inleefde in mijn situatie.”

Op 57-jarige leeftijd startte Piet Lasker met zijn bedrijf LSP Quartz: een leverancier van kwartsglas- en keramiekproducten voor de halfgeleiders- en solarindustrie. Bijna tien jaar later werd het tijd om aan het pensioen te gaan denken. En dus ging Lasker zich oriënteren op verkoop, onder andere via zijn accountant. Zo kwam hij terecht op een speciale voorlichtingsdag in Waalre, waar Adcorporate zich ook presenteerde. Er volgden enkele gesprekken, waarna Lasker besloot om met de organisatie in zee te gaan.

Ondertussen meldde zich iemand die interesse had in LSP Quartz. Een persoon uit het zakelijke netwerk van Lasker zelf. Adcorporate ging direct aan de slag met een waardebepaling. Ook werd er een verkoopmemorandum opgesteld, waarmee Adcorporate vervolgens de geïnteresseerde partij benaderde. Op basis daarvan gingen de twee partijen de onderhandelingsfase in. Adcorporate bood Lasker daarbij intensieve begeleiding. Al snel kwamen de partijen tot elkaar en was de verkoop van LSP Quartz een feit.

Lasker is bijzonder tevreden over de ondersteuning door Adcorporate. “Vooral de persoonlijke aanpak sprak mij heel erg aan. Han Galema, mijn adviseur, wist zich perfect in te leven in de problematiek. LSP Quartz is namelijk niet aan één persoon verkocht, maar aan een team van vier aandeelhouders. Han Galema dacht niet alleen mee over de overnameconstructie, maar hielp de kopers bovendien met het vinden van financieringsmogelijkheden. Daardoor verliep het traject heel voorspoedig. Ik had echt het idee dat er iemand naast me stond. Iemand die vanuit persoonlijke betrokkenheid opkwam voor mijn belangen. Dat was erg prettig. Jammer genoeg ontstond er aan het einde van het traject, toen de deal al rond was, nog wat vertraging doordat Adcorporate een paar dingen over het hoofd had gezien. Maar dat is dan ook mijn enige punt van kritiek. Ik kan Adcorporate aan iedereen aanbevelen.”

Terug naar overzicht.