“Het is prettig om een partner te hebben die begeleidt”.

IT Bytes werd in 2004 opgericht door Maarten de Kroon. Het bedrijf specialiseert zich in het maken van web applicaties zoals een webshop, facturatiesysteem of crm-systeem. Eind 2010 maakte Maarten de keuze om IT Bytes te gaan verkopen. Daarvoor zocht hij direct de samenwerking met Adcorporate.

Maarten over zijn keuze om zijn bedrijf te verkopen: “Naast IT Bytes had en heb ik nog een aantal andere ondernemingen. Voor mij persoonlijk werd het alles bij elkaar te druk. Daarnaast was ik binnen IT Bytes met name bezig met managen, terwijl ik ook graag bezig ben met de uitvoering, het programmeren”.

Volledig ontlast

Maarten: “Ik kwam bij Adcorporate terecht via de website Bedrijventekoop.nl. Nadat ik de module voor waardebepaling in had gevuld heb ik hen een mail gestuurd. Het contact was direct goed. De inschatting die zij maakte van de waarde en de daaruit volgende opbrengst stemde mij tevreden. Het verkooptraject werd in gang gezet, waarbij ik volledig werd ontlast. Ik hoefde nergens naar om te kijken. Aangezien je bij een bedrijfsovername te maken krijgt met lastige aspecten is het prettig om een partner te hebben die je daarin begeleidt”.

Succesvolle afronding

Uiteindelijk kwam het in juni 2011 tot een verkoop van IT Bytes. Maarten: “Er waren genoeg partijen geïnteresseerd in een overname van IT Bytes. Uiteindelijk is de juiste persoon gevonden. Bij het onderhandelingstraject ben ik door Adcorporate goed ondersteund. De overname is succesvol afgerond en intussen richt ik me op mijn andere bedrijven”.

Terug naar overzicht.