“Ik voelde me direct thuis bij Marcel en Fred”.

Beginnen met ondernemen op je veertigste? Marike Hogewerf deinsde er niet voor terug. Met resultaat: kinderdagverblijf De Grote Beer groeide uit tot een onderneming van formaat, waardoor ze nu zorgeloos met pensioen kan.

Marike Hogewerf begon haar carrière als verpleegkundige. 25 jaar heeft ze in de zorg gewerkt, voordat ze voor zichzelf begon. “Ik wilde altijd al werken in de kinderopvang, maar zoiets als een kinderdagverblijf bestond simpelweg nog niet toen ik de arbeidsmarkt betrad”, legt ze uit. “Toen ik veertig was wilde ik wat nieuws. Ik twijfelde tussen twee opties: verder studeren of voor mezelf beginnen. Het werd het laatste.”

Stijgen
De gunning van een aanbesteding zorgde voor een gunstige start. Samen met een compagnon begon Marike haar eerste kinderdagverblijf, met ruimte voor twaalf kinderen. Dat aantal steeg gestaag in de loop der jaren. Er kwam een nieuw pand, in een nieuwe wijk. “Ook daar bleef het aantal aanmeldingen stijgen. Onze verhuurder deed ons een aanbod voor nóg een pand. Dat werd uiteindelijk De Grote Beer.”

Ook De Grote Beer werd een succes. Het personeelsbestand groeide in enkele jaren uit van vijf naar twintig medewerkers. “Maar ik werd naar mate de jaren verstreken ook ouder. Ik kreeg wat gezondheidsklachten en de energie die ik altijd in het bedrijf kon stoppen, verdween een beetje. Dat leek me een goed moment om te kijken of stoppen überhaupt een optie was.”

Goed nieuws
Een korte zoektocht op Google later kwam Marike bij Adcorporate terecht. Marcel Gritter en Fred van Dellen gingen aan de slag met een waardebepaling. Binnen twee maanden kwamen ze met goed nieuws. “Met de verkoop van De Grote Beer zou ik kunnen stoppen met werken. Daar was ik natuurlijk erg blij mee. Marcel en Fred wilden ’t liefst meteen van start, maar ik wilde wat rustiger aan doen. Daarom hebben we april 2019 als streefdatum gesteld.”

Moeiteloos
In eerste instantie werd geprobeerd het bedrijf door een medewerker over te laten nemen. Toen dat financieel niet haalbaar bleek, schakelde Marcel zijn netwerk in. Binnen twee maanden was de nieuwe koper gevonden; een grote kinderopvangorganisatie met meer dan 30 locaties. “Dat ging erg snel”, geeft Marike aan. “En bij die organisatie is De Grote Beer in goede handen. Al het personeel is overgenomen. Bovendien kan De Grote Beer profiteren van de voordelen van zo’n grote partij.”

Daarmee was de overname een moeiteloze bevalling voor Marike. “Het hele traject voelde gewoon goed. Ik denk vanwege de transparantie, en de manier waarop alles helder uitgelegd wordt. Je proeft een bepaalde gemoedelijkheid in de samenwerking met Adcorporate. Ik voelde me direct thuis bij Marcel en Fred.”

Costa Blanca
En dus kan Marike uitkijken naar een zorgeloos pensioen. “Ik merkte de laatste maanden dat ik er echt aan toe was”, erkent Marike. “Dus nu ga ik veel relaxen. Ik ga altijd met een vaste club van drie personen naar de Costa Blanca in Spanje. Daar kan ik nu zo vaak naartoe als ik wil. De hele maand september is in ieder geval al geboekt!”.

Side note: wegens privacyredenen hebben wij voor dit artikel een Shutterstock foto gebruikt.

Terug naar overzicht.