Hartman verkoopt na 17 jaar zijn aandelen aan zijn compagnon.

John Hartman en John Brobbel stonden in 1990 samen aan de basis van Hartel Shipping & Chartering B.V. Zeventien jaar na dato verkoopt Hartman zijn aandelen aan zijn compagnon. Over de waardebepaling, die Adcorporate verzorgde, is Hartman erg te spreken. “Heel professioneel. Zowel de waardering op zich als de gehele aanpak. Zelfs de nazorg is prima.”

Hartel Shipping & Chartering B.V. is gespecialiseerd in het overzees transporteren van duurzame goederen. Sinds de start in 1990 is het bedrijf enorm gegroeid. Het voert de regie over maar liefst negen schepen, waarvan er twee in eigendom zijn. John Hartman, een van de medeoprichters, stapt per 1 januari 2008 uit de onderneming.

“Ik ben nu 57 jaar en heb zo’n veertig jaar gewerkt. Een paar jaar geleden nam ik me al voor om er in 2007 mee te stoppen. Tenminste, als mijn financiële situatie het zou toelaten. En dat is gelukkig zo. Bovendien ben ik nog gezond. Begin 2007 heb ik de knoop doorgehakt. Samen met mijn compagnon; die wilde mijn aandelen wel overnemen.”

Op advies van zijn Rabobank in Hellevoetsluis nam Hartman contact op met Adcorporate. “Het eerste gesprek verliep meteen heel prettig. En dat geldt ook voor de rest van het traject. Adcorporate had vrijwel geen ervaring in de scheepvaartsector, maar pakte het toch heel professioneel aan. Mijn contactpersoon binnen Adcorporate, bestudeerde alle stukken nauwkeurig en kwam uiteindelijk met een deskundig rapport. Hoewel het erg lijvig was en al die berekeningen mij weinig zeiden, was de uitleg heel helder.”

“De waardebepaling is uiteindelijk niet meer dan een advies. Samen met een accountant en een fiscalist zijn we tot de definitieve overnameprijs gekomen. Die wijkt slechts een klein beetje af van de waardering van Adcorporate. En dat is alleen maar mooi. Mijn adviseur binnen Adcorporate belt mij zelfs nog regelmatig om te vragen hoe het gaat. Als ik een rapportcijfer zou moeten geven? Dan zeker een 8″.

Terug naar overzicht.