“Bij dat bedrijf had ik het beste gevoel”.

Na anderhalf jaar overleg was het in juli 2009 dan zover: Brouwers Geodesie werd verkocht aan de Geonius Groep. Oprichter Wiel Brouwers schakelde Adcorporate in voor begeleiding bij de verkoop. Een keuze waar hij absoluut geen spijt van heeft. “Adcorporate heeft zakelijk en correct gehandeld. Mede daardoor kan ik hier nu nog drie jaar met plezier blijven werken.”

Brouwers Geodesie werd opgericht in 1980 en legde zich voornamelijk toe op maatvoering van bouwprojecten en bouwkundige opmetingen. Het bedrijf vestigde in de loop der jaren in Limburg een uitstekende reputatie en was actief op grote projecten, zoals de aanleg van de Maastrichtse wijk Ceramique. In 2008, toen het bedrijf zo’n twaalf medewerkers telde, vond eigenaar Wiel Brouwers – toen 60 jaar – dat het tijd werd voor verkoop. De jaren begonnen immers te tellen.

Via zijn accountant kwam Brouwers bij Adcorporate terecht. Na een prettig oriënterend gesprek besloot hij met de organisatie in zee te gaan. Adcorporate startte met een boekenonderzoek, stelde prognoses op en bepaalde vervolgens de waarde van Brouwers Geodesie. Daarbij bleek de praktijkervaring van bijna dertig jaar van grote toegevoegde waarde.

Brouwers droeg vervolgens zelf drie kandidaat-kopers aan. In nauw overleg met Adcorporate besloot hij met een ervan het traject in te gaan. “Bij dat bedrijf had ik het beste gevoel. De organisatiecultuur lag het dichtst bij die van Brouwers Geodesie en bovendien was het bedrijf in de buurt gevestigd.” Adcorporate begeleidde vervolgens de besprekingen en de onderhandelingen. En hoe verder het traject vorderde, hoe meer vertrouwen Brouwers kreeg in de organisatie. “Ik kon gewoon merken dat ik met deskundigen te maken had. Adcorporate ging serieus en gedegen te werk, liet niets aan het toeval over en werkte alle bevindingen en afspraken zeer gedetailleerd uit. De focus lag niet op snel scoren, maar op een goed georganiseerde overname. En dat blijkt ook uit de reacties achteraf. Niet alleen ik ben tevreden, maar ook de kopende partij en mijn accountant zijn erg te spreken over het verloop van het traject. En dat is heel wat waard. Eens te meer omdat ik de komende drie jaar nog als divisiemanager werkzaam ben binnen de Geonius Groep.”

Terug naar overzicht.