Het was tijd om het wat rustiger aan te gaan doen.

Op 23-jarige leeftijd begonnen de broers Piet en Jo van den Akker hun eigen meubelfabriek in het Brabantse Heesch. Het bedrijf groeide uit tot een moderne en veelzijdige fabrikant van project-, kantoor- en bedrijfsmeubelen. In 2006, toen beide heren inmiddels 67 jaar oud waren, ging het bedrijf in de verkoop. Adcorporate begeleidde het verkooptraject van begin tot eind.

Gebr. Van den Akker Stalen Meubelen en Constructies B.V. is het levenswerk van Piet en Jo van den Akker. Een veelzijdige organisatie, gespecialiseerd in tailormade kantoor- en gebouweninrichtingen van alle mogelijke materialen. In 2006 bereikten de twee oprichters de 67-jarige leeftijd. Het was tijd om het wat rustiger aan te gaan doen.

“Ik meldde onze verkoopplannen het eerst bij de Kamer van Koophandel”, vertelt Piet van den Akker. “Vervolgens werd ik gebeld door Berrie Abelen van Adcorporate; blijkbaar was het nieuws ook bij hem terechtgekomen. Tijdens het gesprek dat volgde, maakte hij een positieve indruk op ons. Hij gaf een goede presentatie, kwam met steekhoudende argumenten en had alle informatie duidelijk op papier staan.”

Adcorporate begeleidde uiteindelijk het gehele verkooptraject. De gebroeders Van den Akker blikken er met grote tevredenheid op terug. “Alles verliep zoals vooraf besproken. Ook qua honoraria kwamen we niet voor verrassingen te staan. Bij bepaalde zaken betrokken we overigens ook onze brancheorganisatie, de Metaalunie. Niet uit achterdocht, maar gewoon als aanvulling en second opinion.”

In totaal nam het traject bijna een jaar in beslag; langer dan verwacht. “Tijdens de procedure dienden zich ook nieuwe kandidaten aan. Uiteindelijk bleken die niet relevant en zijn we daar – in overleg met Adcorporate – niet verder op ingegaan.” Op 8 december 2006 werd de overdracht notarieel vastgelegd. Na de nieuwe eigenaar nog drie maanden bijgestaan te hebben, konden de heren gaan genieten van hun welverdiende rust. “En dat bevalt uitstekend.”

Terug naar overzicht.