“Binnen 2 maanden onderhandelen waren we er al uit”.

Finovion is een advies- en administratiekantoor, sinds 2006 opererend als franchise-formule, met vestigingen in heel Nederland. Henk Heijmans is al enkele jaren franchisenemer met een vestiging in Nijmegen. Vanaf 1 augustus 2011 heeft hij zijn tweede Finovion-vestiging, 20 kilometer verderop in Druten. Het aankooptraject werd eind 2010 in gang gezet waarvoor Henk de hulp inschakelde van Adcorporate.

De reden voor de keuze om een tweede vestiging te openen geeft Henk in één woord: “Groeien”. En waarom Druten? Henk: “De gemeente Druten ligt middenin het land van Maas en Waal. Dit gebied, ten westen van Nijmegen, wilde ik graag ook bereiken. Uiteindelijk deed de mogelijkheid zich voor om een administratiekantoor in Druten over te nemen. Wat mij betreft een prima locatie voor een tweede vestiging”.

Het verhaal klopt

Finovion en Adcorporate zijn al enige tijd partners als het gaat om bedrijfsverkoop- of aankoop van ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf. Henk zocht contact met Adcorporate naar aanleiding van een presentatie. Henk: “Ik was toeschouwer bij een presentatie van Berrie. Het verhaal wat hij vertelde klopte. Ik had een goed gevoel bij Adcorporate en dit gevoel werd bevestigd na een eerste gesprek. Met betrekking tot het zoeken naar een nieuwe vestiging zaten we op één lijn”.

Adcorporate nam de leiding

Henk: “We zijn open gaan zoeken en daarin nam Adcorporate de leiding. Ook bij het benaderen van partijen. Zo ook bij de uiteindelijke verkopende partij, die de bemiddeling en begeleiding van Adcorporate ook als zeer prettig ervaarden. De gesprekken met de partij, een zelfstandig administratiekantoor, verliepen goed. Ze hadden een positieve instelling en we hadden duidelijke raakvlakken. Binnen 2 maanden onderhandelen waren we er al uit. Voor mij hoefde het ook niet te lang te duren, ik wilde door”.

Sinds 1 oktober 2011 is er voor de vestiging in Druten ook een nieuw pand. Henk: “We hebben 2 maanden gewerkt vanuit een kantoor aan huis. Het waren drukke, hectische maanden. Nu werken we vanuit een nieuw, behoorlijk groot, pand. Al met al hebben we met de overname een flinke slag gemaakt”.

Terug naar overzicht.