Familiebedrijf Wagensveld Machinebouw verkoopt aan andere familie.

Van zijn werkende leven spendeerde Albert Wagensveld er 51 jaar bij het familiebedrijf Wagensveld Machinebouw. In 1982 nam hij het bedrijf over van zijn vader. Om ervoor te zorgen dat hij op tijd met pensioen kon om van het leven te genieten, verkocht hij het bedrijf. “Met behulp van Adcorporate vond ik een nieuwe directeur die aan mijn eisen voldeed.”

Passende koper zoeken
Het bedrijf dat Wagensveld b.v. koopt heeft dezelfde waarden en ideeën als Albert. Precies wat hij zocht in een koper. “Een harde eis voor een nieuwe koper was dat de mensen binnen Wagensveld Machinebouw konden blijven werken. En het liefst zocht ik ook een directeur met hetzelfde sociale en betrokken karakter dat mensen van mij gewend waren.”

“Voordat ik het bedrijf verkocht, zorgde ik er eerst voor dat de onderneming zo gezond mogelijk was.”

Na een aantal gesprekken met geïnteresseerde partijen, werd de juiste gevonden. Den Bezemer Group matchte met de eisen van Albert. “Het is een familiebedrijf van vader en zoon waarbij ik direct een goed gevoel had. Zij kennen de markt waarin wij werken vanuit een andere onderneming van hen en willen het bedrijf voortzetten zoals het is.”

“Twee jaar geleden hakte ik de knoop door om het bedrijf te verkopen zodat ik met pensioen kon en meer van mijn vrije tijd kon genieten.”

Bod gedaan
Onder begeleiding van Adcorporate werd na het eerste gesprek een vrijblijvend bod gedaan. “Deze was lager dan een eerder uitgebracht bod door een andere partij. De voorwaarden waren hier echter passender en mijn gevoel was beter bij Den Bezemer Group. Uiteindelijk bleef ik er nog 120 uur werken om de overdracht goed te laten verlopen. Samen met de nieuwe eigenaar bezocht ik onze klanten en ik hielp met het overnemen van lopende grote projecten.”

Goede verwachtingen
Uiteindelijk heeft het hele traject om Wagensveld Machinebouw te verkopen een jaar geduurd. Voor Albert geen verrassing. “Onder begeleiding van Berrie Abelen van Adcorporate, eigenaar en adviseur, heb ik het traject als prettig ervaren. Ze waren duidelijk over wat ik kon verwachten en eerlijk over wat het bedrijf waard was. Met het bod van Den Bezemer Group liet Berrie de keuze ook aan mij. Door het deskundige en transparante advies wist ik waar ik goed aan deed.”

 

Terug naar overzicht.