“Groeien door bedrijfsovername”.

Erik Bessems is actief in makelaardij, verzekeringen en hypotheken. Via bedrijfsovername wilde hij de groei van zijn organisatie extra kracht bijzetten. Adcorporate ging op zoek naar het juiste bedrijf en ondersteunde Bessems bij de overname. “Adcorporate pakt de zaken professioneel en discreet aan. Een prima vertrekpunt voor een succesvolle overname.”

Groeien door bedrijfsovername: dat was de strategie van Erik Bessems Verzekeringen & Hypotheken. In het voorjaar van 2008 schakelde Erik Bessems daarom Adcorporate in. De organisatie realiseerde een gedetailleerd zoekprofiel en ging op basis daarvan op zoek naar kandidaat-bedrijven. Dit tot volle tevredenheid van Bessems. “Adcorporate pakte het erg goed aan. Niet iedereen wil zijn bedrijf verkopen en degenen die daar wél interesse in hebben, willen dat lang niet altijd toegeven. Adcorporate weet precies hoe je toch bij die partijen onder de aandacht komt. Sterker nog: hoe je ermee in gesprek raakt. De organisatie heeft een uitgebreid netwerk, benut de juiste kanalen en pakt de zaken heel professioneel aan. Zo is er bijvoorbeeld een anonieme mailing verspreid.”

Uiteindelijk viel de keuze op RL Financieel Adviseurs in Beek. Adcorporate liet een letter of intent opstellen en onderzocht samen met Bessems de kredietwaardigheid van de organisatie. “Ook hierbij was de expertise van Adcorporate uitermate nuttig”, licht Bessems toe. “Adcorporate keek heel kritisch naar het bedrijf en onderzocht nauwgezet of het wel een goede investering zou zijn. En dat bleek het geval; ik kreeg het advies om door te zetten. De beslissing moet je als ondernemer natuurlijk zelf nemen, maar het is wel prettig om een deskundige partij naast je te hebben. Iemand die vanaf de zijlijn meekijkt en op belangrijke momenten ondersteuning biedt.”

“Mede dankzij de begeleiding van Adcorporate wist ik vervolgens ook een prima overnameprijs te bedingen”, vervolgt Bessems. “Eind oktober 2008, amper een halfjaar na het eerste contact met de organisatie, was de deal rond. Ik ben erg tevreden, over alle facetten van de dienstverlening. Mijn adviseur binnen Adcorporate was heel actief, dacht continu met me mee en kwam al zijn afspraken na. Hij heeft zich echt in deze opdracht vastgebeten.”

Terug naar overzicht.