Een persoonlijke overname voor Harrie van Zoggel Betonwerken.

Een bedrijfsovername is een grote stap voor veel ondernemers. Het is een aspect binnen ondernemen waar je niet vaak mee te maken krijgt. Ton van Zoggel zette vorig jaar de stap om zijn bedrijf te verkopen en nam contact op met Adcorporate.

Een eerdere overname
Ton is eigenaar van Harrie van Zoggel Betonwerken. Een bedrijf dat werkzaam is in gespecialiseerde kelderbouw, met name in het luxere segment. Ton besloot ongeveer 25 jaar geleden te gaan werken bij zijn vader, die het bedrijf ruim 40 jaar eerder heeft opgericht.

Ton doorloopt zowat alle functies binnen het bedrijf. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden, maar ook op ondernemend niveau doet Ton veel ervaring op. Uiteindelijk neemt hij in 2006 het bedrijf van zijn vader volledig over.

Belangrijke stap
Nu Ton zelf al enige tijd aan het roer van het bedrijf staat, merkte hij afgelopen jaar dat het tijd werd om na te denken over een volgende stap. Wil hij het bedrijf gaan verkopen? En zo ja, hoe werkt dit dan precies? Tijdens de zoektocht naar een juiste adviseur, komt hij in contact met Adcorporate.

Er wordt gebeld, een afspraak ingepland en na afloop van deze ontmoeting besluit Ton verder het traject in te stappen onder begeleiding van Adcorporate. Ton: “Ja, dit proces doorloop ik niet iedere dag. Ik vind het dus belangrijk dat ik begeleid en geadviseerd wordt door een partij, die ik volledig kan vertrouwen en waarbij het gevoel goed is. Dat was na het kennismakingsgesprek met Adcorporate zeker van toepassing”.

Papierwerk
Ton heeft geen vastomlijnd plan of hele specifieke eisen. Tijdens het proces worden alle aspecten van het bedrijf zorgvuldig uitgewerkt. Ook wordt er binnen het netwerk van Adcorporate gezocht naar een geschikte partij voor deze overname. Uiteindelijk kiest Ton  voor een kandidaat die hij zelf heeft aangedragen. “Ik vind het wel erg belangrijk dat het bedrijf, wat door mijn vader is opgericht, overgedragen wordt aan een persoon waarmee het ook echt klikt. Misschien vind ik dit nog wel belangrijker dan het uiteindelijke financiële resultaat” vertelt hij.

De kandidaat die Ton voordraagt, blijkt de geschikte kandidaat te zijn. Inmiddels is het contract ondertekend, waarbij Ton het stokje overdraagt aan Nard Megens. Nard werkte voorheen als ZZP’er bij het bedrijf en kent hierdoor al een groot gedeelte van de organisatie, leveranciers en klanten.

Naar verwachting zullen er voorlopig geen grote wijzigingen doorgevoerd worden bij Harrie van Zoggel Betonwerken. De naam blijft en daar is Ton trots op. Hij zal zelf nog 3 jaar werkzaam blijven binnen de firma, zodat er een goede overdracht gerealiseerd wordt, waardoor ook de ‘goede naam’ van het bedrijf behouden wordt.

Waardevolle kennis
Ton kijkt terug op een jaar, waarin hij goed is geadviseerd door Adcorporate. “Het is prettig om te merken dat ze een brede kennis hebben en beschikken over een ontzettend groot netwerk. Ook is er vooraf goed aangegeven dat deze beslissing niet zomaar gemaakt kan worden. In totaal hebben we een jaar met elkaar samengewerkt en ik ben blij dat ik hier de tijd voor heb genomen. Ik draag het met een gerust gevoel over.”

Terug naar overzicht.