Een onverwachte wending voor WerkNu.

WerkNu is een uitzend- en detacheringorganisatie dat zich specifiek richt op werk in de civiele techniek. Een bedrijf dat in 2006 is opgericht. Rosina van Dijck en René Verbruggen zijn sinds 2009 betrokken bij deze organisatie.

Hoogstpersoonlijk
WerkNu heeft in de afgelopen 10 jaar een internationaal netwerk opgebouwd. Ze zijn dé uitzendspecialist als het gaat om werken in de civiele techniek. Boringen, kabels, leidingen of wegenbouw; door de aanwezige technische achtergrond heeft men vaak aan een half woord genoeg en wordt er snel geschakeld. Hoogstpersoonlijk. “Dat is voor ons heel belangrijk. Bij ons ben je geen nummertje. Wij zijn bereikbaar en zichtbaar voor onze kandidaten en opdrachtgevers”, licht René toe.

Daarnaast is er nog een andere tak: IndiviNu. Een aantal jaar geleden is er bewust voor deze stap gekozen. WerkNu benadrukt het specialisme binnen de civiele markt en bij IndiviNu is het aanbod meer uiteenlopend. “Met IndiviNu brengen we breder vraag en aanbod bij elkaar. We hebben er bewust voor gekozen dit niet onder te brengen bij WerkNu. Dit is te specialistisch en vraagt een andere focus.”

Geen reden tot overname
Het stond niet op de planning van Rosina en René om op korte termijn het bedrijf over te dragen. Maar eind 2020 worden zij benaderd door een branchegenoot. “Onze business liep goed en we waren totaal niet bezig met een eventuele overname. Maar Rosina en ik zijn toch een kop koffie gaan drinken met deze partij. We waren natuurlijk wel nieuwsgierig naar dit aanbod’, vertelt René.

Er vindt een goed gesprek plaats waarin beide partijen een klik voelen. Dit was voor Rosina en René de aanleiding om op zoek te gaan naar een partner, die hen kan ondersteunen in dit proces. Op advies van hun accountant nemen ze contact op met Adcorporate. “Zo’n traject ga je niet elke dag aan. Na een eerste kennismaking, hebben we besloten om Adcorporate als adviespartner in te schakelen. Daar hebben we geen spijt van gehad”, aldus René.

Past dit bij jullie?
Wanneer een overname geïnitieerd wordt door een derde partij, is het nog steeds van belang het gehele traject te doorlopen met Adcorporate. Dat betekent het betreffende bedrijf goed analyseren, voorbereiden en natuurlijk ook onderhandelen. Adcorporate gaat verder dan alleen adviezen rondom het zakelijke aspect van allerlei onderwerpen.

“Ik heb het als prettig ervaren dat er bij ieder gesprek ook het persoonlijke aspect werd belicht door Adcorporate. Vragen als: ‘Past dit bij jullie?’ of ‘Wil je opnieuw verantwoording afleggen?’ zijn enorm belangrijk. Je bent immers gewend om al jaren onafhankelijk te besturen”, vertelt René. Door dit soort vragen wordt er ook nagedacht over de samenwerkingen in de toekomst. Dit is belangrijk, want zowel René als Rosina gaan na de overname door binnen WerkNu.

Employment Group
Per 1 januari 2022 neemt Employment Group een meerderheidsbelang in WerkNu. Deze partij was eerder actief in het technische segment en zet een vervolgstop in de civiele branche via WerkNu. René: “Zowel voor onze kandidaten, uitzendkrachten als opdrachtgevers blijven de aanspreekpunten hetzelfde. Wij staan nog steeds onze mensen hoogstpersoonlijk te woord. Alleen zijn de rollen voor Rosina en mij wel veranderd. Dat maakt het juist opnieuw weer uitdagend voor ons.”

René en Rosina kijken beide tevreden terug op de samenwerking in dit totale proces met Adcorporate. René licht nog toe: “Ik heb enorm veel geleerd van deze periode. Dit neem ik direct mee als ervaring in mijn huidige rol, waarbij ik aan de andere kant van de tafel deelneem in toekomstige overnames. Een absolute verrijking voor mijn ontwikkeling.”

Terug naar overzicht.