“Een enerverende rollercoasterrit”.

Hoewel de broers Paul en Daan Hoogendijk in eerste instantie hun eigen onderneming in de IT startten, zagen ze al snel in dat ze samen nóg sterker zouden staan. Daarom bundelde het tweetal in 2004 de krachten om CCI IT Groep op te richten. Vier jaar later zetten ze de definitieve koers uit richting software voor de verenigingswereld.

Die richting bleek een gouden greep. De broers benaderden de verenigingsbranche vanuit hun expertise met internet en software, terwijl de concurrentie dat vooral deed vanuit hun kennis en ervaring met ledenadministratie. “Die zagen internet op zich af komen, net als hun klanten”, stelt Paul. “Zij dachten dat internet ‘er wel even bij’ te doen. Dat werd hem niet helemaal.” Omdat internet steeds belangrijker werd voor verenigingen en dat voor CCI IT Groep de core business was, stond niets de groei van het bedrijf in de weg.

Versterking

De onderneming van de broers leverde veel meer dan alleen softwareoplossingen. Dankzij de expertise die in de loop der jaren werd opgebouwd werd het bedrijf, in 2016 tot CCI Groep gedoopt, ook een waardevolle consultant. Daarom richtte Daan in 2017 Versterking op, met als doel ledenorganisaties te versterken. “Mede daardoor kwam mijn broer iets verder van de organisatie af te staan. Dat heeft ons doen afvragen of we deze weg wilden vervolgen”, legt Paul uit. “Toen hebben we besloten om CCI Groep ter verkoop aan te bieden.”

Rollercoaster

Vervolgens werd er contact gelegd met Adcorporate. “Na een kennismakingsgesprek nam Berrie Abelen het voortouw in het verkoopproces. Dat hele traject was uiteindelijk een enerverende rollercoasterrit: als je in het karretje omhoog getakeld wordt, wacht je in spanning af wat er gaat gebeuren. Bovenaan weet je dat er nog wel wat spannende momenten aankomen. Daarna zijn er veel ups en downs, en aan het eind van de rit ben je toch een beetje blij dat het erop zit. Zo’n verkoopproces is zakelijk en emotioneel spannend.”

Daarom werd de hulp van Berrie extra gewaardeerd. “Wij hadden nog nooit een bedrijf verkocht, maar we merkten dat je een adviseur als Berrie echt nodig hebt bij een bedrijfsovername. Hij steunde ons en hield zijn hoofd koel. Dat is fijn als je zelf een emotionele band hebt met je bedrijf.”

De koper zette uiteindelijk in december haar handtekening, tot tevredenheid van Paul en Daan. “Er gaat een nieuwe wind waaien zonder dat het bedrijf ontmanteld wordt.”

Terug naar overzicht.