Deel aandelen verkocht dankzij Adcorporate.

Een open, plezierig en humoristisch bedrijf waar hard gewerkt wordt. Zo beschrijft mede-eigenaar en algemeen directeur Peter van Nijen zijn bedrijf CNE. Hij richtte de onderneming in ICT-oplossingen zelf op. Alle aandelen waren van hem. Inmiddels is het bedrijf gegroeid én heeft Van Nijen een deel van de aandelen verkocht. “Waarschijnlijk verkoop ik de andere aandelen de komende jaren aan dezelfde persoon. Met behulp van Adcorporate is de eerste stap gezet.”

Aandelen verkopen
“Tien procent van de aandelen verkocht ik ongeveer tien jaar geleden al aan collega Jim Kennedy”, vertelt Van Nijen. Kennedy werkte destijds al jaren bij CNE. “Ik wil de zaak op den duur aan hem overdragen. Hij is bijna twintig jaar jonger dan ik. Het voelt logisch om het bedrijf aan een jonger iemand te verkopen.” Daarom besloot Van Nijen om meer aandelen te verkopen.

Daarvoor schakelden Van Nijen en Kennedy Adcorporate in. “We vertelden wat wij precies wilden en kregen fijn advies. We kwamen er vrij snel achter wat wenselijk is: ik houd voorlopig nog even de touwtjes in handen; ik breng veel ervaring mee. We kwamen uit op de aandelenverdeling: 60 procent voor mij en 40 procent voor Jim.”

Kunnen wij u ook helpen bij een bedrijf kopen, verkopen of overdragen?

Neemt u dan gerust contact met ons op. In een geheel vrijblijvend gesprek vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden.

 

Tevreden met de waardebepaling
Adcorporate maakte een waardebepaling. Over het bedrag waren de mannen het snel eens. “Daarna maakten we een plan van aanpak. Ook daarbij konden we rekenen op hulp van Adcorporate”, stelt Van Nijen.

“Ik kan Adcorporate altijd bereiken. Ook voor bedrijfstechnische kwesties. Zij reageren snel, denken mee en komen met antwoorden. Dat werkt heel fijn.” – Peter van Nijen

 

Zakelijk en persoonlijk
Het traject bij Adcorporate duurde ongeveer drie maanden. Van Nijen prijst het advies en de werkwijze van adviseur Berrie: “Ik ben buitengewoon goed begeleid: zakelijk en persoonlijk tegelijk. Dat beviel uitstekend. Berrie is heel ontspannen en ook goed: hij weet waar hij het over heeft.”

Klaar voor de toekomst
Voorlopig vindt Van Nijen de nieuwe rolverdeling heel fijn. “Ik ben 59 jaar, jong genoeg om nog een tijdje door te gaan. Maar als ik in de toekomst een stap terug wil doen of als Jim meer aandelen wil kopen, is dat bespreekbaar. Net wat op ons pad komt. We hebben nog geen concrete afspraken.”

En als het moment daar is dat Van Nijen de overige aandelen wil verkopen, schakelt hij Adcorporate weer in voor de waardebepaling. “Berrie is ontzettend alert met zijn adviezen. Hij wijst ons op zaken waaraan we zelf niet denken. En zijn ontspannen werkwijze bevalt mij prima.”

Terug naar overzicht.