“De rol van Adcorporate was beperkt, maar wel bepalend”.

André van der Velden werkte in loondienst bij verschillende architectenbureaus in de regio. Hij deed veel ervaring op, maar wist al langer dat hij ooit op eigen benen wilde staan. Architectenbureau Kerkhoff B.V. is een klein bureau dat zich met name richt op de particuliere markt maar ook op herbestemming van oude panden. Het bureau ging begin 2012 op zoek naar een nieuwe architect, na het overlijden van oprichter en architect Frans Kerkhoff. De Gebroeders van der Valk maakten namens de familie een nieuwe start met het bedrijf. De nieuwe architect werd gevonden in de persoon van André van der Velden. Hij begon in loondienst, maar met de intentie om het bedrijf ooit over te nemen.

André trad in dienst en kreeg de mondelinge toezegging dat het bedrijf op termijn aan hem zou worden overgedragen. Na een jaar in loondienst wilde André graag het roer overnemen: “Ik wilde graag zelf de lijnen uit gaan zetten. Als architect heb ik mijn eigen ideeën met betrekking tot de uitvoering van projecten en die visie wilde ik graag in de praktijk brengen. Dit wilde ik bewerkstelligen door zelf de touwtjes in handen te nemen. De vorige aandeelhouders hebben mij daar gelukkig de kans voor geboden.”

100% aandeelhouderschap

André was al bekend met Adcorporate, via mede-eigenaar Filip Demuyt. André: “Ik heb met Filip in een oriënterend gesprek mijn situatie besproken. Voor mij werd al snel duidelijk dat ik de begeleiding van Adcorporate goed kon gebruiken. Een tweede gesprek volgde snel en daarbij is ook Erik van Mierlo aangeschoven. Hij heeft mij begeleid gedurende het verdere traject. We maakten plannen om zo snel mogelijk 100% aandeelhouderschap te bereiken. Dat was mijn doel, omdat ik het alleen wilde doen, op mijn manier.”

André vertelt verder: “Mijn functioneringsgesprek stond in de planning en ik heb dat moment aangegrepen om mijn plannen bij de directie kenbaar te maken. Ik gaf aan dat ik met hen in gesprek wilde gaan over een overname en dat ik dan een externe adviseur zou meenemen. We hebben stevige onderhandelingen gevoerd, verdeeld over twee gesprekken. De Gebroeders Van der Valk waren in bezit van 100% van de aandelen. Zij hadden ook het plan om het bedrijf over te dragen maar dan via een gefaseerde aanpak. Erik van Mierlo behartigde mijn belangen tijdens de onderhandelingen. Hij wist op een rustige maar duidelijke manier uit te leggen waarom wij direct 100% aandeelhouderschap wilde bereiken.”

De touwtjes in handen

De partijen kwamen na twee gesprekken tot een akkoord. André: “De directie hield zich niet bezig met het operationele deel, terwijl ik inhoudelijk van alle werkzaamheden op de hoogte was. Daar hebben we bij de onderhandelingen sterk de nadruk op gelegd. Uiteindelijk bereikten we overeenstemming over het aandeelhouderschap. Over de prijs waren we het snel eens en zo kwamen we tot een akkoord. Adcorporate stelde een intentieovereenkomst op, waarna ik nog wat uitzoekwerk had. Dat heeft nog enige tijd geduurd; de overname werd zodoende in november 2014 definitief afgerond. Achteraf ben ik zeer tevreden over hoe het is gegaan. Ik had dit niet zonder goede begeleiding kunnen bewerkstelligen. De rol van Adcorporate was misschien beperkt, maar uiteindelijk wel bepalend. Ik heb nu de touwtjes in handen. De toekomst zie ik met vertrouwen tegemoet, getuige ook de goed gevulde orderportefeuille voor het komende jaar.”

www.abkerkhoff.nl | info@abkerkhoff.nl

Project: nieuw woonhuis aan de Schepersweg te Uden

Project: uitbreiding bedrijfspand Derks te Uden

Terug naar overzicht.