Henk koos voor een nieuwe uitdaging, ondernemerschap!.

Na 23 jaar loondienst was Henk van Gelderen toe aan een nieuwe uitdaging. Via diverse bedrijfsovernamesites ging hij op zoek naar een goedlopend bedrijf om te kopen. Uiteindelijk kwam hij terecht bij De Boer Vrachtbescherming: een solide onderneming die hij bovendien voor een aantrekkelijke prijs wist te bemachtigen. Mede dankzij Adcorporate.

De Boer Vrachtbescherming is een groothandel in verpakkings- en vrachtbeschermingsmaterialen, zoals tapes, wikkelfolie, hoekprofielen en verhuisdekens. De onderneming bestaat al sinds 1915, maar kwam in 2007 in de verkoop. Henk van Gelderen, op dat moment nog werkzaam bij een drukinktproducent, vond het bedrijf via een overnamesite en had meteen interesse. “Ik was al een tijdje actief op zoek naar een goedlopende handelsonderneming. Ineens vond ik De Boer Vrachtbescherming. Een bedrijf naar mijn hart. Ik nam meteen contact op met Adcorporate; die organisatie had ik inmiddels leren kennen door mijn uitgebreide oriëntatie op het internet.”

“Het eerste contact met Adcorporate Assen wekte meteen veel vertrouwen. Op basis van een goed gesprek adviseerde Anton Schmidt me om werk te maken van de aankoop van De Boer Vrachtbescherming. Samen hebben we er de schouders onder gezet. Adcorporate nam een aantal cruciale taken voor zijn rekening, zoals de waardebepaling en de onderhandelingen. Toen bleek pas echt hoeveel expertise de organisatie in huis heeft. Ik heb bij mijn vorige baan zelf ook op hoog niveau onderhandeld, dus ik weet waar ik over praat. Over het resultaat ben ik zeer te spreken. Anton Schmidt wist echt heel veel van de vraagprijs af te snoepen.”

“Waar nodig schakelt Adcorporate deskundige partners in. Zo voerde de Gibo Groep het duediligenceonderzoek uit, en zorgde advocatenkantoor Schuth & Koelemaij voor de contracten. Adcorporate leidde het proces in goede banen en bood op alle fronten hulp. Bijvoorbeeld bij het opstellen van een ondernemingsplan en omzetprognose, maar ook bij de onderhandelingen met de Rabobank, die de transactie uiteindelijk financierde. Ik ben echt dik tevreden. Adcorporate is vast niet de goedkoopste overnameadviseur, maar de investering is het meer dan waard!”

Terug naar overzicht.