“Het belang van dezelfde filosofie bij een fusie”.

Fuseren kan een slimme groeistrategie zijn. Als er tenminste wordt voldaan aan de randvoorwaarden: een gelijkgestemde partner en een vlot verloop van het traject. Daarom schakelde Peer van Bakel, directeur van BGH accountants & adviseurs, Adcorporate in voor begeleiding van zijn fusie met Van Aarle Accountants. Samen legden ze de basis voor een voortreffelijke samenwerking.

BGH accountants & adviseurs heeft kantoren in Uden en Nijmegen. Directeur Peer van Bakel speelde in 2008 steeds vaker met de gedachte om door te groeien via samenwerking. Daarom nam hij contact op met Han Galema van Adcorporate, die hij al kende uit het Udense circuit. De twee ontmoetten elkaar, bespraken de kwestie en besloten samen op zoek te gaan naar een geschikte samenwerkingspartner. Van Bakel vond enkele geïnteresseerde partijen, maar de wederzijdse klik ontbrak. Totdat Galema in oktober 2008 Van Aarle Accountants presenteerde. Er was meteen sprake van chemie tussen beide accountantskantoren.

“Bij een fusie is het van essentieel belang dat de samenwerkende partijen er dezelfde filosofie en werkwijze op nahouden”, vertelt Van Bakel. “Al tijdens het eerste gesprek bleek dat BGH en Van Aarle op dezelfde golflengte zaten. We hielden er allebei een goed gevoel aan over en kwamen daarna vrijwel wekelijks bij elkaar om belangrijke punten te bespreken en de fusie vorm te geven. Adcorporate heeft daarbij een belangrijke rol vervuld. Han bracht op het juiste moment de juiste dingen ter sprake en heeft daarmee op een bijzonder prettige manier bijgedragen aan de onderhandelingen. Mede dankzij zijn vaardigheid om lastige kwesties op een professionele manier te tackelen, bleef de sfeer heel positief.”

“Hoewel wij als accountantskantoor ook kennis en ervaring hebben op het gebied van fusies, is de ondersteuning van Adcorporate ontzettend waardevol gebleken. De organisatie weet precies welke juridische en fiscale aspecten van belang zijn en hoe die op de juiste manier ingevuld moeten worden. Dat hoge kennisniveau werd perfect gecombineerd met gevoel voor sfeer en relaties. Daardoor is er geen onvertogen woord gevallen en is het traject heel vlot verlopen. Op 1 januari 2009, nog geen tweeënhalve maand na het eerste gesprek met Van Aarle, is de samenwerking al ingegaan.”

Terug naar overzicht.