Via een managementbuy-out kocht Wietse Alligator Plastics B.V..

Wietse Wissema had al geruime tijd de ambitie om zelfstandig ondernemer te worden. In mei 2007 kocht hij daarom Alligator Plastics B.V. in Son aan; het kunststofspuitgietbedrijf waarvan hij al sinds 1999 directeur was. Na gesprekken met diverse overnamebegeleiders koos Wissema voor Adcorporate. “De frisse, actieve uitstraling sprak mij meteen aan.”

Wietse Wissema bekleedde gedurende acht jaar de positie van directeur bij Alligator Plastics B.V. Via een managementbuy-out nam hij het bedrijf in mei 2007 over. Op basis van de indrukken die hij tijdens de eerste gesprekken met diverse overnameadviseurs kreeg, besloot Wissema Adcorporate in te schakelen voor de begeleiding.

“Bij vrijwel alle activiteiten kreeg ik ondersteuning van Adcorporate. Van de eerste gesprekken, het opstellen van de businessplannen en de afspraken met banken tot de onderhandelingen en het papierwerk. Dat is uitstekend verlopen; ik heb er helemaal niets op aan te merken. Berrie Abelen, mijn adviseur, deed meer dan alleen de standaard werkzaamheden. Hij volgde de ontwikkelingen op de voet, controleerde de gang van zaken nauwlettend en nam ook zelf initiatief. Verder ben ik erg te spreken over de persoonlijke benadering van het bedrijf. Van je eigen adviseur tot de mensen die de telefoon opnemen; iedereen weet wie je bent en leeft met je mee. Die betrokkenheid gaf mij een heel goed gevoel.”

“Dit was mijn eerste bedrijfsovername, dus ik vond het vooraf moeilijk in te schatten wat er allemaal bij komt kijken. Een overnameadviseur is dan ook geen overbodige luxe. Naast de vele praktische werkzaamheden heeft Adcorporate mij goed geadviseerd en tijdig gewezen op belangrijke zaken. Waar nodig bracht de organisatie mij in contact met andere partijen, zoals accountants en juristen. Dat vind ik ook een pluspunt.”

Terug naar overzicht.