Adcorporate helpt bij bedrijfssplitsing én verkooptraject.

Het leiden van twee goedlopende bedrijven is een behoorlijke uitdaging, daarom besluit Jeroen Bakker om Electronic BV. te verkopen. Zo kan hij zich volledig focussen op Cooltronics. Hij schakelt Adcorporate in om te helpen. Binnen 10 maanden is de verkoop rond. Jeroen: “Maar het was hard werken.”

Ondernemersbloed
Jeroen Bakker studeerde elektrotechniek en behaalde zijn installateursdiploma met de achterliggende gedachte om een eigen zaak te starten. Jeroen: “Ik kom uit een ondernemersfamilie dus het ondernemerschap, dat wilde ik ook.” In 2002 gaat hij in dienst als elektromonteur bij Electronic BV. in Nijmegen. Vijf jaar later neemt hij het bedrijf over en maakt een doorstart.

In 2007 heeft Electronic 16 medewerkers in dienst en is landelijk actief zowel in de retailsector als business to business. Door vraag uit de markt, én met enkele jaren ervaring in airconditioning, start in 2008 Cooltronics als aparte afdeling.

Heel wat jaren later, in 2019 om precies te zijn, schakelt Jeroen Adcorporate in om te helpen bij de splitsing van Electronic en Cooltronics naar twee opzichzelfstaande bedrijven.

Verkooptraject binnen 10 maanden rond
Begin 2022 neem Jeroen opnieuw contact op met Adcorporate. Dit keer om hem te helpen bij het verkooptraject. Jeroen: “Het schakelen tussen elektro en airco werd me allemaal te groot en te veel. Ondanks de overlap zijn het twee verschillende disciplines. Daarnaast was ik toe aan een nieuwe stap, dus heb ik de keuze gemaakt om met Cooltronics verder te gaan.”

Het verkooptraject gaat behoorlijk vlot en een geschikte koper is snel gevonden. “Tijdens de zoektocht kwam een partij naar voren waar ik al zaken mee deed. Vanuit dat bedrijf is toen een projectleider aangesteld om mee te werken bij Electronic. Na anderhalve maand hebben we aan de jongens verteld over de overname. Eigenlijk was iedereen er toen al aan gewend.” Begin november is de handtekening gezet.

Jeroen wilde de verkoop eigenlijk nog sneller geregeld hebben, maar 1 oktober was niet haalbaar. “Toch hebben we het snel voor elkaar gebokst. Maar het was hard werken.”

Goede buur
De lijntjes blijven kort tussen Electronic en Cooltronics. “Je gaat elkaar tegen blijven komen. De ene keer doet Electronic een opname voor airco erbij en de andere keer nemen wij met Cooltronics een elektraklus aan. Dus we blijven met elkaar verbonden.” De afstand tussen de bedrijven is letterlijk kort, want het nieuwe kantoor zit om de hoek.

Jeroen gaat het anders aanpakken met Cooltronics. “Er is hier geen 8-tot-5-mentaliteit. Het is belangrijk dat de klant tevreden is, dus als we buiten kantoortijden nodig zijn, dan gaan we er op dat moment naartoe. Fysiek aanwezig zijn op kantoor hoeft ook niet altijd, je kunt overal werken en de telefoon aannemen. Bovendien heeft iedereen zijn eigen projecten. Dat maakt het werk alleen maar leuker.”

Jeroen Bakker: “Het was voor mij heel duidelijk wat mogelijk was, en wat niet. Adcorporate zat er bovenop om mijn doelstelling te behalen.”

Samenwerking Adcorporate
Waarom een partij als Adcorporate aan je zijde hebben zo prettig is? Jeroen heeft de gesprekken en de opvolging daarvan als erg waardevol ervaren. “Wiesje, Elle en Berrie voelde goed aan wat ik graag wilde en ze dachten met me mee. Maar, ze zette mij ook terug als dat nodig was. Hierdoor was het voor mij heel duidelijk wat mogelijk was, en wat niet. Adcorporate zat er bovenop om mijn doelstelling te behalen.”

Tip van Jeroen

Reserveer voldoende tijd!
“Zorg ervoor dat je je zaken goed op orde hebt én dat je voldoende tijd reserveert voordat je een verkooptraject ingaat. Er komen zoveel documenten en vragen op je af. Dat kost gewoon veel tijd om op orde te maken. Je moet er niet lichtzinnig over denken. Wij hebben echt wel weken gedraaid van 80 uur om het allemaal voor elkaar te krijgen. Wij zaten er bovenop, deden veel zelf, maar het is gewoon veel en kost enorm veel tijd.”

 

Terug naar overzicht.