“Adcorporate heeft het verkoopproces in goede banen geleid”.

Met ruim tien jaar ervaring in de watersport heeft Jan van der Veen in 2004 de haven in Terherne aangekocht. De uitstekende ligging aan het Sneekermeer was de aanleiding, de complete vernieuwing van het pand ten behoeve van reparatie en onderhoud van boten én de uitbreiding van het aantal ligplaatsen tot gevolg. Ten tijde van de economische crisis breidde Van der Veen Jachtbemiddeling haar diensten succesvol uit met de verkoop van boten. Een mooi bedrijf met flinke groei, maar voor Jan was de tijd daar om te mogen genieten van zijn pensioen.

De gevorderde leeftijd van de eigenaar is vaak reden voor verkoop van het bedrijf. Zo ook voor Jan: “Zowel mijn kinderen als werknemers wilden het bedrijf niet overnemen of hadden onvoldoende financiële middelen. Via Bedrijventekoop.nl, waar ik het bedrijf anoniem te koop aanbood, kwam ik in contact met Marcel Gritter van Adcorporate Noord Nederland. Hij legde uit hoe een verkooptraject verloopt en wat de aandachtspunten hierbij zijn. Dit bleek ingewikkelder dan ik vooraf dacht en koos voor de samenwerking.”

Onroerend goed als lastige verkoopfactor

De verkoopprocedure werd gestart. Een veelzijdig traject, want het onroerend goed van Van der Veen Jachtbemiddeling maakte het moeilijk om geschikte kandidaten te vinden. Marcel vertelt: “We hebben potentiële kopers gevonden en begeleidden de bezichtigingen en onderhandelingen. In juli 2015 zijn we met de uiteindelijke koper in contact gekomen, dit betrof de eigenaar van een jachtwerf in Groningen. Hij was het meest vasthoudend, maar het duurde even voordat hij het volledige vertrouwen kreeg. Ook hier speelde de financiering van het onroerend goed een grote rol. Uiteindelijk hebben we de overeenkomst voor overname gesloten op basis van huur met optie tot koop.” De ondersteuning van Adcorporate ervaarde Jan als zeer prettig: “Als ondernemer heb je het te druk om het verkoopproces zelf in goede banen te leiden. Marcel heeft zijn steentje goed bijgedragen.”

“Het kost tijd om de verkoop een plekje te geven”

Afscheid nemen van het bedrijf waar je 25 jaar eigenaar van was en hebt uitgebouwd tot iets moois is lastig. Jan: “Het verkoopproces verliep op het eind erg snel. Enerzijds was ik blij dat het de goede kant opging, anderzijds doet het zeer om afstand te doen van zoiets dierbaars. Gelukkig zijn alle medewerkers overgenomen, dit was één van de voorwaarden. Het kost tijd om het een plekje te geven. Als dat is gelukt, ga ik met mijn 15 meter motorboot mooie reizen maken.”

Terug naar overzicht.