“Adcorporate heeft alles tot in de puntjes geregeld”.

Op de Vonderweg in Beek en Donk is het autobedrijf van Mari van den Heuvel te vinden. Een moderne garage, met de nieuwste apparatuur, waar iedere auto vakkundig wordt onderhouden en gerepareerd. Voor Mari van den Heuvel is het altijd een droom geweest om een hoogstaand autobedrijf te runnen. Dit heeft hij jarenlang met veel plezier en passie kunnen doen, totdat hij 7 jaar geleden gezondheidsklachten kreeg. Het veranderde zijn wereld; vanwege fysieke klachten was werken nog nauwelijks mogelijk. Mari nam de beslissing om zijn bedrijf te verkopen en vond zelf een geschikte kandidaat-koper. Adcorporate werd ingeschakeld om de overdracht in goede banen te leiden.

Autobedrijf Mari van den Heuvel heeft in de afgelopen 24 jaar een goede naam en reputatie opgebouwd. Mari is trots op wat hij heeft bereikt: “Ik ben altijd met auto’s bezig geweest. Met veel plezier, maar ik vind dat het vooral ook goed moet gebeuren; daarom ben ik altijd bij de tijd gebleven. Met het autobedrijf zijn wij blijven investeren, in goed opgeleid en deskundig personeel, en in de nieuwste apparatuur. Dankzij de juiste kennis en hulpmiddelen kunnen wij iedere auto perfect onderhouden en repareren. Dat zingt zich rond; die mond-tot-mond reclame bracht ons de klanten, die komen van wijd en zijd.”

Impact

De gezondheidsklachen hebben een grote impact gehad op het bedrijf en Mari zelf: “Ik kon zelf nauwelijks meer werken. Mijn personeel moest veel taken van mij overnemen; er kwamen ook nieuwe mensen bij. Het kantoorwerk ben ik blijven doen en vanuit daar heb ik mijn bedrijf draaiende gehouden. Het laatste jaar was te extreem en dat eiste zijn tol. Ik ben nog maar 52 jaar dus ik had nog wel even door willen gaan, maar ik nam de verstandige belissing om op zoek te gaan naar opvolging. Deze diende zich niet aan binnen mijn familie, dus zocht ik een koper. Een zakelijke relatie hielp me daarbij. We kwamen in contact met grotere bedrijven maar daar had ik geen goed gevoel bij. Uiteindelijk vonden we een goede kandidaat in een jonge ondernemer. Omdat ik vond dat de verkoop kordaat en professioneel moest gebeuren, zocht ik een partij om alles in goede banen te leiden. Via-via kwam ik terecht bij Adcorporate.”

Goede positie

Al snel werd er een gesprek met de kandidaat-koper geinitieerd en Adcorporate sloot hierbij aan. Mari: “Het gesprek was positief en toen is het balletje snel gaan rollen. We hadden een goede positie voor verkoop, omdat we altijd zijn blijven investeren in het bedrijf. De garage was voorzien van de meest moderne apparatuur. We bereikten al snel een akkoord met de koper en hebben gekregen wat we hebben gevraagd. Door Adcorporate werd alles tot in de puntjes geregeld. Ik heb me geen moment zorgen hoeven te maken. Het gesprek vond plaats in november 2014 en uiteindelijk is de koop begin mei afgerond.”

Omdat hij het fysieke werk in de garage niet meer kon doen, richtte Mari zich op een nieuw project. Mari: “We zijn bezig met de bouw van een centrum voor onderhoud en reparatie. Hier komen meerdere bedrijfspanden waarbij in ieder pand ruimte is voor een zelfstandige ondernemer met een eigen specialisatie op het gebied van auto’s. De ene richt zich bijvoorbeeld op uitlijnen en electronica en de ander op het reviseren van automaatbakken. De gedachte is dat ieder zijn eigen specialisatie heeft, maar dat de klant toch binnen één centrum terecht kan voor het beste resultaat. Aan het eind van het jaar dient alles gereed te zijn. Ook bij de garage houd ik nog een half jaar een oogje in het zeil. Wanneer ook het nieuwe project is afgerond, trek ik me helemaal terug, en ga ik me bezighouden met andere dingen.”

Terug naar overzicht.