“Adcorporate begeleidde ons bij het hele proces”.

Van uw hobby uw werk maken: Henk Suselbeek is het gelukt. Na zijn studie aan de Tuinbouwschool ging hij in 1986 aan de slag als franchisehouder van Europatuin. Om het tuincentrum verder te kunnen laten groeien koos hij in 1993 samen met zijn jeugdvriend én compagnon Geert Tissingh voor een nieuwe locatie in Hoogeveen. 23 jaar later geniet hij van een welverdiend pensioen.

De jeugdvrienden kenden een vliegende start. De ziel van Henk lag vooral bij de buitenafdeling en de administratie van het bedrijf; zijn compagnon Geert droeg zorg voor personeel, inkoop en marketing. “Tuinbouw is altijd al mijn passie geweest. Ik ben daarom ook al vroeg het vak in gerold”, legt Henk uit. “In de avonduren leerde ik voor bedrijfseconoom, om zo meer te leren over het runnen van een bedrijf.”

De twee kenden vijftien goede jaren, maar toen de economische crisis zich in 2008 aankondigde kon ook hun bedrijf daar niet aan ontkomen. “Toen besloten we om het bedrijf definitief ter verkoop aan te bieden.”

Helpende hand

Na twee jaar kwam het nog niet tot een verkoop van het tuincentrum, tot er een andere oplossing werd gevonden. “We besloten om een andere externe partij in te schakelen. Geert suggereerde Adcorporate, omdat hij daarmee eerder al goede ervaringen had. Samen met Adcorporate hebben we vervolgens een verkoopmemorandum opgesteld.” Samen met Adcorporate zijn bedrijven benaderd die mogelijk interesse hadden. “Adcorporate kwam ook met partijen waar we zelf in eerste instantie niet aan dachten; bouwmarkten bijvoorbeeld. Bovendien heeft Adcorporate natuurlijk het netwerk om de juiste personen te benaderen.”

“Altijd met Marcel”

Dat leidde tot voldoende interesse in het bedrijf van Henk en Geert. “Adcorporate heeft alle geïnteresseerden benaderd en te woord gestaan. Marcel Gritter van Adcorporate Noord Nederland fungeerde als tussenpersoon. Hij maakte een eerste schifting, zorgde voor afspraken met potentiële kopers en was altijd aanwezig bij bedrijfsbezoeken van geïnteresseerden. Marcel heeft ons begeleid bij het hele proces.”

Uiteindelijk meldde zich een serieuze geïnteresseerde. “Één van mijn oude werknemers uit mijn tijd bij Europatuin Ruinen toonde interesse. Ik heb hem direct doorverwezen naar Adcorporate. Zes maanden later was het bedrijf verkocht.” Op 1 oktober was het bedrijf definitief overgedragen.

Een prettig traject

Henk is blij met de rol die Adcorporate speelde. “De verkoop van het bedrijf kostte veel tijd en energie, dus het is erg fijn dat we dat konden uitbesteden. Het hele traject is erg prettig verlopen. Er werden duidelijke afspraken gemaakt, die volledig zijn nagekomen.”

En dus kan Henk inmiddels gaan genieten van zijn pensioen. “Maar ik ga niet stilzitten, hoor. Ik ga mijn zoon helpen bij zijn webshop. En ik beweeg veel, dus ik verveel me voorlopig niet”, besluit hij.

Terug naar overzicht.