Weer focus op de werkzaamheden waar het ooit mee begon.

SafetyCom B.V. is een bedrijf dat oorspronkelijk is ontstaan uit een eerdere samenwerking tussen Paul Lauwers en Olaf J. van Wissen. Eind 2016 is deze samenwerking ontstaan. De tijd die vervolgens aanbreekt voor de directie is hectisch. Opdrachten en uitdagingen in overvloed.

Volledig ontzorgen
Bij alle installatiebehoeften op het gebied van zwakstroom kan SafetyCom van dienst zijn. Het doel is de klanten volledig te ontzorgen. Niet enkel het leveren van de installatie, maar ook het regelen van de aanvragen, opzeggingen of andere aanverwante zaken worden opgepakt door SafetyCom. Het streven is om alles uit handen te nemen bij de klanten, waarbij sprake is van korte lijnen in de communicatie.

Olaf legt uit: “Binnen SafetyCom hebben we de laatste jaren iedere dag hard gewerkt om alle werkzaamheden op te pakken. Dit heeft veel gevraagd van ons en van het personeel. In 2019 hebben we een bedrijf overgenomen, waarbij wij geen gebruik hebben gemaakt van een  bedrijfsovernameadviseur. Dit heeft achteraf veel chaos opgeleverd. Ons voornaamste doel bleef en blijft de klant ontzorgen, hierdoor waren de afgelopen 3 jaar op z’n zachtst gezegd best intens”.

 

Geschikte oplossing
Toch weet SafetyCom zijn goede naam te behouden. Alleen beseffen beide heren dat de situatie op dat moment voor de langere termijn niet houdbaar is. In 2020 stemmen ze dit met elkaar af en besluiten te gaan zoeken naar een geschikte oplossing. Deze keer schakelen ze wel een adviespartner in: Adcorporate.
“Het start al met de juiste adviezen en goede begeleiding vanuit Adcorporate”, licht Olaf toe. “Dit geeft vertrouwen. We hebben bij de vorige overname ervaren hoe belangrijk dit is. Alles wordt vastgelegd en eventuele risico’s daarmee geminimaliseerd. Natuurlijk is het een spannend proces om je bedrijf te verkopen, zeker als je een goede samenwerking hebt met veel klanten. Zij zijn soms al meer dan 35 jaar goed voor ons geweest en dat wil je andersom ook zijn.”

Een goede klik
Uiteindelijk vindt Adcorporate een geschikte partij: Techone. Een grote speler in de markt. “Met deze partij hadden we een goede klik. Zij waren goed en deskundig voorbereid. Dat was belangrijk voor ons”, aldus Olaf.
Naast het zoeken naar een geschikte partner om SafetyCom over te nemen, heeft Adcorporate vervolgens nauw samengewerkt met Olaf en Paul aan de uiteindelijke overeenkomst. Deze is met terugwerkende kracht op 1 september 2021 gerealiseerd. Zowel Paul als Olaf blijven werkzaam binnen SafetyCom. “De samenwerking met Adcorporate was erg prettig voor ons. In de hectiek van ons dagelijks werk, vraagt een dergelijk proces extra tijd en energie. Bij elke stap en bij elk gesprek heeft Adcorporate voor een goede terugkoppeling en advies gezorgd”, aldus Olaf.

Geen verandering voor de klant
Tot slot licht Olaf toe: “Dit vind ik het belangrijkste: voor onze klanten is er uiteindelijk niets veranderd. Techone neemt ons heel veel zaken uit handen, waardoor Paul en ik ons weer kunnen focussen op de werkzaamheden waar we ooit mee zijn gestart. Paul vanuit zijn technische achtergrond en ik richt me weer meer op het adviserende aspect. En dat is meer dan prettig”, vertelt Olaf enthousiast. Er wordt teruggekeken op een professionele en vloeiende samenwerking met Adcorporate.

Terug naar overzicht.