Dankzij Adcorporate draagt de directeur van Fons Meeder, na 40 jaar, het stokje met vertrouwen over.

In 1979 start Fons Meeder een specialistisch bedrijf voor dakdekkersgereedschappen en aanverwante artikelen. Daarnaast produceert men dakrandbeveiliging.
Het bedrijf maakt een enorme groei door, vooral in de laatste jaren, waardoor de directie komt te staan voor een belangrijke keuze: op zoek naar een nieuwe, grotere locatie of naar een geschikte koper?

Keuze maken
René Riesmeijer start zijn loopbaan in 1982 bij Fons Meeder. Hij werkt 30 jaar binnen het bedrijf, waarbij René de mogelijkheid krijgt zich in te kopen en als directeur zijn loopbaan te vervolgen. Ruim 10 jaar staat hij aan het roer van dit bedrijf. “Het zijn goede jaren voor Fons Meeder. We zijn in alle opzichten letterlijk uit ons jasje gegroeid. Op een zeker moment sta je dan voor de keuze: ga je door ontwikkelen naar een nieuwe locatie of wordt het tijd om op zoek te gaan naar een geschikte partij voor overname?”, licht René toe.

Zoektocht naar een goede samenwerking
Uiteindelijk besluit René het bedrijf te willen  verkopen. Binnen zijn eigen netwerk is geen directe koper voorhanden. Hij start zijn zoektocht naar een geschikte partij om hem bij te staan in het verkoopproces en heeft enkele oriënterende gesprekken met bedrijven die hem eerder benaderd hebben. “Toch voelde ik nog geen echte klik en zocht daarom verder. Via internet kwam ik uit bij Adcorporate. De website van Adcorporate gaf mij een duidelijk beeld van de werkwijze; dat heeft mij doen besluiten om een afspraak te maken”.

En de zoektocht naar een geschikte koper…
Na de eerste kennismaking is er voldoende vertrouwen in de professionele aanpak van Adcorporate. “Ik heb enkel getwijfeld over de (letterlijke) afstand tussen ons. Het is toch elke keer even reizen, maar dit heeft mij er niet van weerhouden om tot een samenwerking over te gaan”. Het proces wordt opgestart. Na een gedegen strategische analyse gaat het team van Adcorporate op zoek naar een geschikte koper. Die vinden zij uiteindelijk in Soprema. Na een aantal gesprekken over en weer, wordt de verkoop gerealiseerd en is het bedrijf per 1 januari 2022 overgenomen door Soprema. Soprema is een internationaal bedrijf dat innovatieve oplossingen en diensten aanbiedt op het gebied van waterdichting en isolatie voor het dak, gebouwgeschil en civiele techniek. Met deze overname wil Soprema zijn marktpositie binnen de dakrandbeveiliging en dakdekkersgereedschappen versterken.

Geen grote wijzigingen
René licht toe: “Ik vind het enorm belangrijk dat met deze overname geen grote organisatorische wijzigingen gepaard gaan. Alle werknemers blijven in dienst en ikzelf heb ook nog een periode meegelopen.” Fons Meeder is mede groot geworden door een hoogstaande dienstverlening met compleet ingerichte vrachtwagens, die zijn voorzien van een groot assortiment. Op deze manier kunnen zij heel snel leveren aan klanten. Een sterke aanwinst voor Soprema binnen de huidige dienstverlening.

Tevreden eindresultaat
René kijkt terug op een goede samenwerking met Adcorporate. “Ondertussen heb ik Adcorporate al twee keer aanbevolen binnen mijn netwerk, dat zegt genoeg”, zo sluit René af.

Terug naar overzicht.