“Adcorporate acteerde waardevol op de achtergrond”.

Compagnons Mark Jacobs en Henk van Weert zijn sinds 1994 eigenaar van de Veghelse Truck & Trailer Service (VTTS). In 2001 kregen zij de kans om, naast deze werkplaats waar zij trucks en trailers onderhouden, een groothandel te starten in bijbehorende onderdelen onder de naam Trailer Parts Veghel. Om te blijven voortbestaan in een markt waar de concurrentie hoog is en de marges dalen, kozen Mark en Henk voor zekerheid.

Kwaliteit en veiligheid staan hoog in het vaandel bij VTTS en Trailer Parts Veghel. Zij voeren reparaties en onderhoud op vakkundige wijze uit en spelen graag in op specifieke wensen van de klant. De twee bedrijven worden met hart en ziel gerund. Mark en Henk zijn dan ook trots op waar ze nu staan. Mark vertelt: “Toch blijf je als ondernemer bezig met de toekomst. Waar staan we over vijf jaar, wat zijn de mogelijkheden en bedreigingen?”

Overname door een grote partij

Mark vervolgt: “In de zomer van 2015 zijn we in gesprek geraakt met BPW Benelux, een dochteronderneming van assenfabrikant BPW Duitsland. Zij willen zicht houden op de eindgebruiker van de onderdelen en toonden daarom interesse in onze bedrijven. Onze insteek was niet om de bedrijven te verkopen, maar om de toekomst veilig te stellen voor onze klanten en personeel. BPW was voor ons een interessante partij: groot, daadkrachtig, veel kennis en wordt geleid met een visie. Onze gesprekken werden steeds intensiever, wat leidde tot de concrete vraag: Wat zijn onze bedrijven waard? Uiteraard hebben we zelf een berekening gemaakt, maar hoe verhoudt het zich tot de markt en hoe kom je tot een goede waardering en verkoopprijs? Ik heb binnen mijn netwerk gekeken wie ons hierbij kon helpen en kwam zo terecht bij Erik van Mierlo, bedrijfsovernameadviseur bij Adcorporate. Hij ondersteunde ons op de achtergrond bij de financiële vraagstukken en hielp bij het opstellen van uitgangspunten die als basis dienden voor de gesprekken. Na het afronden van de onderhandelingen over de vraagprijs en het door BPW uitgevoerde due diligence onderzoek, hebben we op 16 februari 2016 de handtekeningen gezet en een goede prijs gekregen voor de overname van de aandelen van beide bedrijven.”

Een ingrijpend proces

Mark ervaarde de samenwerking met Adcorporate zeer prettig: “De aanpak was zeer adequaat, doelgericht en goed gestructureerd. Mark voegt hieraan toe: “Als ik terugblik, zou ik hen eerder ingeschakeld hebben. Voor een mkb’er is een overname best ingrijpend als je veel zelf wilt doen. Wij hebben zelf het vooronderzoek en de onderhandelingen gedaan. Als we in het beginstadium een goed plan van aanpak hadden opgesteld met behulp van de expertise van een partij als Adcorporate, dan hadden we minder tijd verloren.”

Mark heeft een goed gevoel bij de overname. “We hebben een hele goede kans gegrepen. Door de aandelentransactie steunt BPW ons op hoger niveau en dat heeft een positieve invloed op onze manier van werken. Die wordt professioneler met een andere aanpak en benadering van de markt.” Tot slot besluit Mark: “Op de werkvloer en voor de klanten van VTTS en Trailer Parts Veghel verandert niets. Voor hen geldt nog steeds dat een truck of trailer gerepareerd moet worden.”

Terug naar overzicht.