Inmiddels is Nillesen de tevreden eigenaar van het bedrijf.

Egbert Nillesen komt uit een echt ondernemersgezin. Zijn wens om een bedrijf te kopen, kwam dan ook niet uit het niets. Nillesen liet een zoekprofiel opstellen door Adcorporate en vrij snel daarna presenteerde de organisatie al een ‘match’: Abracad Technoworks B.V. Inmiddels is Nillesen de tevreden eigenaar van het bedrijf. “Alles is heel vlot verlopen.”

In 2005, tijdens een gesprek met zijn accountant, bracht Egbert Nillesen het ter sprake: hij wilde een bedrijf overnemen. De accountant verwees hem door naar bedrijfsovernameadviseur Adcorporate, waar vervolgens een kennismakingsgesprek plaatsvond. “Mijn contactpersoon legde duidelijk uit wat de organisatie voor mij kon betekenen en hoe het zoeken naar een geschikt bedrijf precies in zijn werk gaat”, vertelt Nillesen. “Naar aanleiding van dat gesprek besloot ik een zoekprofiel te laten opstellen.”

In het zoekprofiel werd duidelijk omschreven naar welk type bedrijf Nillesen op zoek was. “Tal van aspecten kwamen aan de orde: sector, omvang, activiteiten, levensfase, organisatiestructuur, personeel, regio, overnamesom, en ga zo maar door. Op basis van dit profiel ging Adcorporate voor mij op zoek. Al vrij snel presenteerde de organisatie een bedrijf dat aan het profiel voldeed: Abracad Technoworks B.V. Een machinefabriek die actief is in de levensmiddelenindustrie, zowel in Nederland als daarbuiten. Ik had meteen interesse en in december 2006 maakte ik voor het eerst kennis met de eigenaar.”

“Er was echter één probleem”, vervolgt Nillesen. “Adcorporate werkte voorheen zowel voor Abracad Technoworks B.V. als voor mij, maar dat was nu niet meer mogelijk. Adcorporate besloot om namens de verkoper op te treden, hetgeen betekende dat ik op zoek moest naar een andere adviseur. Op zich niet erg hoor, want ook in mijn accountant had ik het volste vertrouwen. Hij behartigde vervolgens mijn belangen, voerde een duediligenceonderzoek uit en hielp bij het voeren van de onderhandelingen. Op 1 juli 2007 was de overdracht een feit. Inmiddels zijn we zo’n anderhalf jaar verder, werkt de voormalige eigenaar hier niet meer en ben ik zelf al helemaal gewend aan de nieuwe situatie. En het traject zelf? Dat is ontzettend vlot verlopen. Zowel Adcorporate als mijn accountant heeft goed werk verricht.“

Terug naar overzicht.