2 ondernemer die “toevallig” een beveiligingsbedrijf hebben overgenomen. Voordeel was een zittend management. Nadelen waren aandachtspunten op het personele, juridische en financiële vlak. Oftewel: voldoende te doen ;-).

Na 5 jaar stond de organisatie op de rit: gestroomlijnd, winstgevend en de eigenaren niet operationeel betrokken. Langlopende contractportefeuille, goede reputatie en schaalbaar businessmodel. Na een eerdere waardering in 2017 zijn we uiteindelijk in 2018 gestart met de zoektocht naar een passende kandidaat.

Binnen korte tijd veel potentiele kandidaten in beeld en ook gesproken. Dit gaf onze opdrachtgevers het voordeel dat ze de keuze hadden welke partij het beste zou passen bij het bedrijf in combinatie met de beste transactievoorwaarden.

Na een eerste selectieronde 5 kandidaten overgehouden en 5 NBO’s ontvangen. Uiteindelijk tussen 2 partijen de definitieve keuze gemaakt. Nadat het DD geen verassingen had opgeleverd zijn de aandelen begin oktober geleverd.

In 6 maanden van acquisitie naar closing. En van tevoren besproken verwachtingen gerealiseerd. Verkoper blij, koper blij. Een deal volgens het boekje!