Ondanks dat de berichten over de economische ontwikkeling elkaar dagelijks tegenspreken, lijkt toch een soort van rust te zijn ontstaan onder MKB-ondernemers. Het absolute 0-punt is in de afgelopen jaren bereikt en men kan weer vooruitkijken, werken aan waarde of reeds beginnen met de beoogde bedrijfsoverdracht. Veel ondernemers hebben bij de start of gedurende de periode van economische neergang immers het besluit genomen de verkoop van hun bedrijf uit te stellen.

Vorig jaar is het aantal intakes al toegenomen, een trend die zich in de eerste paar maanden van dit jaar sterk voortzet. Op zich een goede ontwikkeling, niet perse omdat men na een dergelijk gesprek direct overgaat tot verkoop maar omdat men in ieder geval bezig is zich hierop te oriënteren.

Een bedrijfsoverdracht is niet iets wat deze ondernemers dagelijks meemaken. Het (ver)kopen van een bedrijf is ook niet iets wat zij er even bij kunnen doen vanwege de vele dimensies en complexiteit. Dit uit zich in de vele vragen die ondernemers stellen. Natuurlijk is het ook helemaal niet raar als men niet precies weet hoe een bedrijfsoverdracht in zijn werk gaat. Daarom gaan we vanaf volgende week starten met een reeks blogberichten waarbij we de “100 meest gestelde vragen bij een bedrijfsoverdracht” behandelen. Vanaf de oriëntatie en bewustwording tot en met zaken die spelen na de overdracht.