Voor elk familiebedrijf geldt dat ze op een gegeven moment worden gedwongen om na te denken over het opvolgingsvraagstuk. De vraag is echter: welke adviesbureaus zijn het beste geschikt om hierin te adviseren?

Voor elk familiebedrijf geldt dat ze op een gegeven moment worden gedwongen om na te denken over het opvolgingsvraagstuk. Belangrijkste vraag is in eerste instantie of er wordt gekozen voor overdracht binnen de familie of juist voor externe opvolging. Ongeacht de keuze geldt dat de uitvoering van bedrijfsopvolging vervolgens complexe materie is. Naast de emotionele aspecten gaat het immers ook om de overdracht van leiding, eigendom en zeggenschap met, zeker voor de gemiddelde ondernemer, bijzonder lastige fiscale, juridische en financiële voetangels en valkuilen.

Om het proces in goede banen te leiden schakelen familiebedrijven in veel gevallen de hulp in van externe adviseurs. De vraag is echter: welke adviesbureaus zijn het beste geschikt om hierin te adviseren? FamBizz, een platform dat zich uitsluitend richt op familiebedrijven, heeft hier recent onderzoek naar gedaan. Het platform bracht de markt voor bedrijfsoverdrachtadvies in kaart en selecteerde op basis van een aantal factoren – waaronder dienstverlening, het aandeel van familiebedrijven in de klantenportefeuille en online exposure – 30 adviesbedrijven die volgens de onderzoekers uitstekende papieren hebben om te ondersteunen bij bedrijfsoverdrachtvraagstukken. Klik hier voor het volledige artikel.