De eigenaar van L&L Afbouw, Mark Legierse, hebben we al wat langer geleden leren kennen en destijds meerdere keren gesproken over overname. Hoe zo’n proces in elkaar steekt en – met name – wat het met zich meebrengt en (mentaal) betekent voor een verkopende partij. Het is evident dat een overnametraject een weloverwogen keuze moet zijn maar een ondernemer kan niet zomaar met iedereen sparren over zijn ideeën, doelstellingen en gevoel bij het ondernemen.

Toen we in 2019 het verkooptraject ingezet hebben, zijn we al snel in contact gekomen met Dei Capital en Nico Niehoff. De kennismaking verliep meer dan soepel, dit was een van de weinige gesprekken waarbij wij als Adcorporate nauwelijks regie hebben hoeven nemen. Men begreep elkaar en er was een goede match, in meerdere opzichten. Toen het een en ander concreet werd, kwam de verkoop dichterbij en toen bleek dat Mark er toch nog niet klaar voor was.

In de periode tot aan 2023 hebben we contact onderhouden met Dei Capital. Zo ook bleef Mark de ontwikkelingen van Nico volgen, de oprichting van TANED Groep en diverse overnames van vergelijkbare bedrijven. In 2023 werd het dan toch concreet, na een hernieuwde “kennismaking” ging het snel en is constructief toegewerkt naar een afronding van de transactie.

Begin februari is de deal beklonken waarna de medewerkers bij L&L Afbouw geïnformeerd zijn. Voor Mark een spannend moment met daarbij een dubbel gevoel. Het was daarom extra fijn dat de mensen positief reageerden, voordeel voor hen is dat Mark de komende jaren nog actief blijft binnen het bedrijf om mee te blijven bouwen aan de verdere ontwikkeling.

Als Adcorporate kijken wij terug op een prettig proces met tevreden partijen als resultaat. Daar doen we het voor!