Investment Proposal A5422026.

Adcorporate is een resultaatgerichte en bijzonder succesvolle organisatie in de begeleiding bij koop en verkoop van bedrijven. Actief sinds 2002, zowel nationaal als internationaal.

Profiel koper
Onze opdrachtgever heeft ervaring met het opzetten en laten groeien van een onderneming. Nadat hij zijn bedrijf in 2021 heeft verkocht, is hij inmiddels weer toe aan ondernemerschap. In plaats vanaf 0 een bedrijf opbouwen, wordt bewust gekozen voor overname van een bestaande kleinschalige organisatie.
Het profiel van onze opdrachtgever kan met de volgende termen omschreven worden:

  • Analytisch
  • Competitief
  • Resultaatgericht
  • Plannen en organiseren

Door deze combinatie van competenties is hij relatief snel in staat het over te nemen bedrijf te continueren en te optimaliseren.

Profiel gezochte onderneming
De onderneming die gezocht wordt, is een kleinschalig productie- en handelsbedrijf die bij voorkeur de particuliere markt bedient. Hierbij kan gedacht worden aan de volgende voorbeelden:

  1. Productie en verkoop van outdoor-gerelateerde producten
  2. High-end interieurbedrijf met eigen werkplaats
  3. Verkoop, onderhoud reparatie van machines

Het kunnen produceren en verkopen van een eigen product is een pré.

Omvang en werknemers
Wat betreft de omvang van de beoogde overname wordt gezocht naar een onderneming met een jaarlijkse omzet van circa € 250.000 tot € 1.250.000. Het aantal medewerkers bevindt zich bij voorkeur tussen de 1 tot maximaal 5 personen (5 fte).

Locatie
De gezochte onderneming bevindt zich idealiter in Oost-Brabant, specifiek in de regio Uden-Gemert-Veghel.

Transactievorm
De transactievorm is ofwel een gelijkwaardige samenwerking met de huidige eigenaar (50/50%) met een vooraf vastgesteld plan om door te groeien naar een volledige overname (100%) ofwel een volledige overname ineens.
Onze opdrachtgever hecht waarde aan de ideeën en wensen vanuit de huidige eigenaar en de reden van verkoop waarna de transactievorm ingevuld kan worden.

Opmerkingen
Onze opdrachtgever heeft middelen vrijgemaakt ten behoeve van de beoogde overname. Reacties worden zeer vertrouwelijk behandeld, desgewenst wordt op voorhand een geheimhoudingsovereenkomst getekend.

Voor meer informatie, neem dan contact met ons op!